صفحه اصلی

اینترنت بین الملل و اینترنت داخلی

۰۴ تیر ۱۳۹۹

اینترنت بین الملل چیست؟ منظور از اینترنت داخلی چیست؟ گیگ داخلی یعنی چه؟ این ها همه سوالاتی هستند که این روزها توسط کاربران بسیار پرسیده می شوند.  همه ما هر روز با آن کار می‌‍کنیم، از طریقش غذا سفارش می‌دهیم و نیازهایمان را برآورده می‌کنیم. حتی وقتی می‌خواهیم از یک نقطه شهر به نقطه دیگری برویم، این اینترنت است که به ما کمک می‌کند تاکسی پیدا کنیم و بدون پول نقد جابجا شویم. اینترنت بین‌الملل این روزها نقش مهمی در زندگی ما دارد تا جایی که اگر نباشد خیلی از فرایندهای زندگی روزمره فلج می‌شوند. و البته این کاربرد، فقط به روزمره محدود نیست: مراودات مالی، خریدهای بزرگ، ثبت نام‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان همه با اینترنت انجام می‌شوند. اینترنت کاری کرده که فرستادن یک پیام، از شکل فیزیکی خودش در آمده و با ده برابر سرعتی انجام شود که نامه‌های قرن بیستم به مقصد می‌رسیدند. پس مهم است که کاربرد آن را بشناسیم. در این مطلب، سعی می‎‌کنیم اینترنت بین‌الملل و اینترنت داخلی را بررسی کنیم.

فرق ترافیک داخلی و ترافیک جهانی (اینترنت بین‌الملل) چیست؟

بعضی از اپراتورهای اینترنت در کشورمان، هزینه‌های ترافیک داخلی و ترافیک خارجی را تفکیک کرده‌اند و قیمت‌های متفاوتی برای این خدمات دریافت می‎کنند. سایت‌هایی که روی سرورهای داخلی اجرا شده‌اند (مثل خبرگزاری‌ها، سایت‌های بانکی، سایت مدارس و دانشگاه‌ها، شبکه‌های اجتماعی ایرانی و…) سایت‌های داخلی هستند و سایت‌ها و اپلیکیشن‎هایی روی سرور خارجی، ترافیک خارجی محسوب می‎شود. دو سال پیش بود که سازمان مخابرات ایران اعلام کرد هزینه ترافیک در سایت‌های داخلی، کمتر از سایت‌های خارجی خواهد بود. سازمان تنظیم مقررات دویست سایت پربازدید ایرانی را مشخص کرد و با تفکیک آن‌ها، هزینه اینترنت مصرفی کاربران را کاهش داد. با اجرای این قوانین، کاربران علاوه بر پرداخت هزینه کمتر نسبت به اینترنت بین‌الملل سرعت دسترسی و دانلود بالاتر را هم تجربه می‌کنند.

ترافیک داخلی مربوط به سایت ها و پیام رسان هایی است که سرور آن در داخل ایران وجود دارد. برای مثال سرور های شبکه اجتماعی اینستاگرام ، خارج از ایران است . بنابراین ترافیک داخلی به آن تعلق نمی گیرد و با ترافیک بین المللی محاسبه می شود. شایان ذکر است که ترافیک بین الملل دوبرابر ترافیک داخلی است.

از طریق لینک های زیر لیست سایت های ترافیک داخلی و یا تعرفه های اینترنت را مشاهده کنید:

 

از ابتدای قرن بیست و یکم، دسترسی کاربران در کشورهای مختلف به اینترنت بین‌الملل چند برابر شده. برای مثال در سال 2000 در قاره آفریقا، تنها 2% مردم به اینترنت دسترسی داشتند، این آمار در سال 2019 به 28.2% رسیده. توجه داشته باشید که بیشتر بخش‌های آفریقا شهرنشین نیست. در کشوری مثل ایالات متحده آمریکا، همین آمار از 36% در سال 2000 به 77.2% رسیده. همین آمارها، به ما می‎گویند که نقش شبکه اینترنت بین‌الملل در زندگی بشر و البته ارتباطات مهم سیاسی و اجتماعی روز به روز بیشتر می‎شود (شاید حتی بیشتر از چیزی که امروز تجربه می‌کنیم) و ارتقا کیفیت، سرعت و محتوای اینترنت نیاز به تعداد زیادی متخصص دارد. اینترنت آینده، ده‌ها برابر بهتر از امروز است!

اینترنت را گران نخرید

خرید اینترنت ارزان از صفرو یک

اینترنت بین‌الملل چیست و چگونه کار می کند؟

در چهل سال گذشته، سیستم جهانی ارتباط از راه دور  (global telecommunications) و فراهم‌کنندگان خدمات اینترنتی (Internet Service Providers یا ISPها) ساختاری بسیار گسترده برای ارتباط ساخته‌اند که شهرها و کشورهای مختلف از طریق آن‌، به هم وصل می‌شوند. اینترنت بین‌‍الملل، برای لجستیک جهانی، برق، گاز، آب، دولت‌، ساخت و سازهای بزرگ، فروش و… ضروری است. اما این سرویس‌دهندگان کجا مستقر هستند؟ نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که شانزده کمپانی (که در هفت کشور مختلف قرار دارند) مرکز شبکه  اینترنت بین‌الملل هستند که هر کدام مسئول کمی بیش از یک درصد اتصالات آن هستند.  شرکت Level 3 Communications در ایالات متحده، مرکز این شبکه است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید شرکت‌های آمریکایی، صاحب بیش از چهل درصد لینک‌ها در جهان هم هستند.

اینترنت بین‌الملل، در واقع یک شبکه خیلی بزرگ از کامپیوترهای اختصاصی است که روتِر یا router نام دارد. کار هر روتر، اطلاع از شیوه جابجایی بسته‌های کوچک اطلاعات از مبدا به مقصد است. هر بسته، تا رسیدن به مقصد نهایی‌اش می‌تواند از چندین روتر رد شود. به بسته‌های جابجا شونده بین مقاصد مختلف هاپ (hop) می‌گویند. اولین روترهای اینترنت، در سال اختراع این شبکه یعنی 1969 تنها چهار کامپیوتر بودند اما این روزها میلیون‌ها کامپیوتر در سر تا سر جهان میزبان شبکه هستند. فناوری که اینترنت بین‌الملل یا شبکه جهانی برای انتقال پیام استفاده می‌کند، یک فناوری ساده است که نزدیک به صد و چند سال پیش به وجود آمده: فیبر نوری. فیبرهای نوری یا همان کابل‌ها این روزها از طریق خشکی و دریا، به نقاط زیادی از جهان کشیده شده‌اند تا مردم همه قاره‌ها بتوانند به این شبکه دسترسی داشته باشند.

منظور تعرفه های غیر حجمی یا نامحدود چیست؟

برخی از کاربران تصور این را دارند که طرح های خود نامحدود است در حالی که اینطور نیست.تعرفه های جدید با عنوان غیر حجمی به کاربران ارائه خواهد شد.سرویس های غیر حجمی به این معناست که ارتباط اینترنتی شما وابسته به حجم نیست و شما پس از مصرف ترافیک های منصفانه هم میتوانید از اینترنت استفاده کنید اما به جای قطع اینترنت با کندی سرعت مواجه خواهید شد که جهت رفع آن باید ترافیک جداگانه خریداری کنید.

 

برای دریافت مشاوره و یا خرید سرویس مناسب با شماره ی  02148657 تماس بگیرید و یا از طریق فرم زیر درخواست خود را به ثبت برسانید.

    دسته بندی ها :
    برچسب ها :