قدرت پردازنده‌ امرالد رپیدز 48 هسته‌ای بالاتر از سافایر رپیدز است؟

۶ آذر ۱۴۰۲ مطالعه ۱ دقیقه

معرفی پردازنده‌های اینتل امرالد رپیدز 48 هسته‌ای با بهره‌وری بالاتر از سافایر رپیدز در بنچمارک‌های افشا شده

پردازنده‌های اینتل امرالد رپیدز نسل پنجم Xeon که قرار است در تاریخ ۱۴ دسامبر رونمایی شوند، به طور قطع در حال آزمایش هستند، زیرا سایت جستجوی بنچمارک Benchleaks دو نتیجه از بنچمارک Geekbench 5 را برای آن‌ها پیدا کرده است.

بنچمارک‌های افشا شده برای پردازنده‌های اینتل پلاتینوم 8551C و اینتل پلاتینوم 8558P نشان می‌دهد که این مدل‌های 48 هسته‌ای با افزایش سرعت ساعت، بهبود قابل توجهی در عملکرد چند هسته‌ای نسبت به سافایر رپیدز دارند.

هر دو پردازنده 48 هسته‌ای هستند و اگرچه اینتل پلاتینوم 8551C با سرعت پایه 2.9 گیگاهرتز بالاتر از اینتل پلاتینوم 8558P با سرعت پایه 2.7 گیگاهرتز است، اما در بنچمارک Geekbench 5 عملکردی تقریباً یکسان داشتند. هر دو چیپ حدود 1,360 را در تک هسته و 48,300 را در چند هسته به دست آوردند.

هرچند اعتبار این نتایج قابل تایید نیست، اما در این نتایج هیچ مورد تعجب برانگیزی دیده نمی‌شود.

ارزیابی مقایسه ای از تست های بنچمارک پردازنده های اینتل امرالد رپیدز و سافایر رپیدز

مقایسه مستقیم بنچمارک های این تست ها با پردازنده های سری سافایر رپیدز زئون نسل چهارم کمی دشوار است، زیرا افرادی که هزاران دلار برای خرید این پردازنده ها می پردازند معمولا از تست بنچمارک گیکبنچ ۵ استفاده نمی کنند. با این حال ما توانستیم مقادیری از بنچمارک پردازنده ۴۸ هسته ای زئون پلاتینم ۸۴۶۸ را پیدا کنیم که ظاهرا توسط ServeTheHome تست شده است.

یکی از این نتایج مربوط به یک سرور لینوکسی با دو عدد پردازنده زئون پلاتینم ۸۴۶۸ و دیگری مربوط به یک ویندوزی با تنها یک پردازنده زئون پلاتینم ۸۴۶۸ است. تست های رخ داده بر روی یک پردازنده  ۴۸ هسته ای امرالد رپیدز در یک سرور لینوکسی انجام شده است، بنابراین مقایسه کاملاً همخوان نیست اما به قدر کافی نزدیک است.

بر اساس داده های ارائه شده، امرالد رپیدز عملکرد تک هسته ای را چندان بهبود نمی بخشد. البته تا زمانی که اطلاعات بنچمارک های ارائه شده صحت نداشته باشند، نمی توان نتیجه قطعی گرفت.

امتیاز بالای چند هسته‌ای، داستان متفاوتی دارد، زیرا Xeon Platinum 8558P لو رفته می‌تواند Xeon Platinum 8468 ویندوز سرور با تک پردازنده را تقریباً 40 درصد و Xeon Platinum 8468 لینوکس سرور دو پردازنده را با تقریباً 80 درصد امتیاز با داشتن نصف هسته‌ها شکست دهد.

این اعداد امرالد رپیدز را به یک رقیب سرسخت برای AMD EPYC Genoa تبدیل نخواهد کرد (یا حتی برابر با جنووا، اگر واقع‌بینانه باشیم)، اما این اعداد به طور قابل توجهی شگفت‌انگیز است.

مراکز داده‌ای که از قبل سافایر رپیدز را داشتند یا مشغول بهره‌برداری از سافایر رپیدز بودند، می‌توانند به راحتی امرالد رپیدز را جایگزین کنند، زیرا از همان پلتفرم استفاده می‌کند. پردازنده‌های Xeon نسل پنجم امرالد رپیدز در تاریخ 14 دسامبر معرفی خواهند شد که بسیار نزدیک به تاریخ معرفی پردازنده‌های پیشرفته‌تر گرانیت رپیدز در سال 2024 است.

گرانیت رپیدز که با فناوری پیشرفته‌تر اینتل 3 تولید می‌شود، می‌تواند پردازنده‌ای باشد که اینتل را به رقابت با خط پردازنده‌های EPYC AMD بازگرداند.


داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۹

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۶

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت📥

آموزش دانلود از اینترنت📥

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۴

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یکی از پرکاربردترین عبارت های این روزهاست که در گوشه و کنار فضای مجازی از آن زیاد می شنویم. اما فیلتر کردن یعنی چه ؟ فیلتر کردن به معنای بستن سایت به روی کاربران تعیین شده است. به صورتی که این کاربران نتوانند به راحتی به برنامه ها و سایت های مورد نظر […]

۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ۴

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *