AMD می خواهد چیپلت ها را به لپ‌تاپ‌های Ryzen بیاورد

۶ آبان ۱۴۰۲ مطالعه ۱ دقیقه

AMD می‌گوید که می‌تواند چیپلت ها را به لپ‌تاپ‌های نازک‌تر Ryzen بیاورد

طبق گزارشQuasarZone، شرکت AMD تأیید کرده است که به طور بالقوه می تواند پردازنده های موبایل Ryzen خود را از یک طراحی یکپارچه به یک طراحی مبتنی بر چیپ ست در آینده تغییر دهد، درست مانند CPU های دسکتاپ Ryzen و سرور EPYC.

تنها مانع پشت این استراتژی، به نظر می‌رسد این است که AMD باید بتواند به اندازه کافی از بهبود عملکرد و امکانات در طراحی مبتنی بر چیپلت است اطمینان پیدا کند تا بتواند این تغییر را انجام دهد.

AMD این جزئیات را در یک جلسه پرسش و پاسخ اخیری که با مطبوعات در کره برگزار کرده است، منتشر کرده است. AMD به سوالی در مورد اینکه چرا طراحی مبتنی بر چیپست آنها هنوز وارد بازار لپ‌تاپ، به ویژه بازار لپ‌تاپ‌های بسیار باریک و سبک نشده است، پاسخ داد. روشن شد که AMD قصد دارد طراحی مبتنی بر چیپست خود را وارد بازار پردازنده‌های موبایل نیز کند. تنها مانع اصلی، پیدا کردن بهبود عملکرد کافی در این نوع طراحی است.

به نظر می‌رسد AMD قصد دارد با استفاده از طراحی چیپلتی، عملکرد و قابلیت‌های بیشتری را به پردازنده‌های رایزن موبایل خود بیاورد. البته این کار تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که AMD بتواند بهبود عملکرد قابل توجهی را نشان دهد. در کل AMD قصد دارد رویکرد چیپلتی خود را وارد بازار لپ‌تاپ‌های رایزن نیز کند اما نیاز به بهبود بیشتر دارد.

تفاوت معماری مونولیتیک و چیپلت در طراحی پردازنده‌ها

با توجه به اظهارات مدیر عامل AMD دیوید مک‌افی، شرکت AMD در حال بررسی دو معماری مونولیتیک و چیپلت برای طراحی پردازنده‌های خود است. هر دو این معماری‌ها می‌توانند برای رایانه‌های دسکتاپ و لپ‌تاپ مورد استفاده قرار گیرند.

با این حال، در بازار لپ‌تاپ‌ها، استفاده از معماری چیپلت به دلیل محدودیت‌های مصرف انرژی با مشکل مواجه است. طراحی چیپلت نیازمند تأمین انرژی بیشتری است که این مسئله با توجه به محدودیت‌های حجمی و توانایی باتری در لپ‌تاپ‌ها قابل قبول نیست.

تا کنون نتایج نشان داده است که در بازار لپ‌تاپ، طراحی مونولیتیک از لحاظ هزینه و بهره‌وری انرژی مناسب‌تر از چیپلت است. با این حال، اگر در آینده انگیزه ای برای استفاده از معماری چیپلت وجود داشته باشد، AMD آمادگی دارد این رویکرد را نیز دنبال کند.

در کل می‌توان گفت هر دو معماری مونولیتیک و چیپلت مزایا و معایبی دارند که باید با توجه به شرایط و محدودیت‌های فنی هر محصول، یکی از این رویکردها انتخاب شود. معمولاً معماری مونولیتیک برای محیط‌های کوچک‌تر مناسب‌تر است زیرا فضای کمتری را اشغال می‌کند. همچنین بازدهی انرژی بهتری دارد چرا که اجزای مختلف نزدیک‌تر به هم قرار می‌گیرند.

چیپلت‌ها در بازار عملکرد بالا معمولاً مزایای بیشتری دارند، جایی که عملکرد اولویت بر مصرف انرژی است. در مورد ADM، استفاده از چندین هسته محاسباتی در یک چیپ به جای تولید یک هسته محاسباتی بسیار بزرگ، هزینه‌ تولیدی بیشتری دارد. این روش امکان می‌دهد تا ADM به طور موثرتری از فضای هر وافری که دسترسی پیدا می‌کند استفاده کند و احتمال بازدهی هر چیپ در وافر را بهبود ببخشد.

از نظر فنی، ADM قبلاً چند پردازنده موبایل چیپلت‌محور برای لپ‌تاپ‌های گیمینگ و کاربردی عملکرد بالا مانند رایزن ۹ ۷۹۴۵HX و رایزن ۹ ۷۹۴۵HX3D با فناوری ۳D-VCache معرفی کرده است. اما این پردازنده‌ها برای لپ‌تاپ‌های جایگزین دسکتاپ بزرگ و ضخیم طراحی شده‌اند، نه لپ‌تاپ‌های نازک و کوچک.

اینتل نخستین تولید کننده پردازنده رایانه خواهد بود که یک فلسفه مبتنی بر چیپلت را به صورت کامل به بازار لپ تاپ معرفی می کند. معماری آینده آن به نام Meteor Lake می خواهد همه مزایای ارائه شده توسط طراحی های مبتنی بر چیپلت را بدون هزینه های مصرف انرژی، معمولا مرتبط با معماری های چیپلت به ارمغان بیاورد.

اینتل این کار را با اجرای یک سیستم هوشمند تامین انرژی در پردازنده های Meteor Lake انجام می دهد که به صورت هوشمندانه چیپلت ها (یا تایل ها) غیرفعال را خاموش می کند. توانایی های صرفه جویی انرژی اینتل به قدری پیشرفته است که حتی اجازه می دهد وقتی پردازنده در حالت بیکار است تایل محاسباتی (معادل CCD در اینتل) کاملا خاموش شود.

اگر اینتل در این امر موفق باشد، نشان خواهد داد که طراحی های مبتنی بر چیپلت می توانند در  لپ تاپ ها نیز کار کنند، که ممکن است AMD را برای طراحی لپ تاپ های مبتنی بر چیپلت خود تحریک کند.


داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNS برای گیم

بهترین DNS برای گیم

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۷

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت

آموزش دانلود از اینترنت

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۳

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۳

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

امروزه در دنیای مدرن و پیشرفته‌ای زندگی می‌کنیم که پتانسیل‌های کسب‌وکارها بدون معرفی در فضای مجازی، دست‌نخورده و اتلاف شده باقی می‌مانند و امکان شکست آن‌ها افزایش می‌یابد. بنابراین، طراحی و استفاده از یک وب سایت می‌تواند به گسترش این کسب‌وکارهای کوچک کمک کند و آن را به سرعت توسعه دهد. این وب سایت به […]

۳۰ شهریور ۱۴۰۰ ۲

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *