تفاوت DNS پویا و معمولی چیست؟

۶ بهمن ۱۴۰۰ مطالعه ۵ دقیقه

DNS مخفف Domain Name Service بوده که نقش آن به عبارتی تبدیل زبان کامپیوتر به انسان و بالعکس است. به طور کل هر دامنه دارای IPهای متعددی می باشند که این IP ها به صورت عدد هستند و به خاطر سپاری عدد ها بالطبع سخت تر از نام دامنه ای نظیر است. از این رو مفهومی مانند DNS به میان آمد تا کار را بسیار ساده تر کند. جهت اطلاعات بیشتر می توانید DNS چیست؟ را مطالعه کنید.

اما به طور کل دو دسته از DNS موجود بوده که پویا و معمولی نامیده می شوند و هر کدام به نوبه خود برای دسته ای از افراد مناسب بوده و ممکن است برای دیگری مناسب نباشد. اما تفاوت DNS پویا و معمولی چیست؟ و کدام یک بهتر است؟ در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.

مقایسه DNS پویا و معمولی

DNS معمولی و DNS پویا هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند و در محل های متفاوتی استفاده می شوند و هرکدام برای دسته ای از افراد مناسب و کارآمد هستند. از این رو تفاوت DNS پویا و معمولی را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد که عبارت اند از:

تفاوت از نظر اسم

اولین تفاوتی که از تفاوت DNS پویا و معمولی می توان به آن اشاره کرد تفاوت در نام این دو است. DNS معمولی به طور کل با DNS نشان داده می شود و شما وقتی به DNS اشاره می کنید پیش فرض منظورتان DNS معمولی است، اما DNS پویا با نام DDNS نمایش داده می شود که مخفف Dynamic Domain Name Server است. از این رو هنگامی که منظورتان DNS پویا است لازم است تا از DDNS اشاره کنید.

هزینه کمتر DDNS نسبت به DNS

از دیگر تفاوت هایی که DNS و DDNS دارند از حیث هزینه است. DDNS عموما از DNS معمولی ارزان تر بوده و حتی از شسایت هایی خاص می توانید آن را رایگان دریافت کنید. البته لازم به ذکر است که در سرتاسر اینترنت هم DNS های معمولی رایگان وجود دارند که می توانید استفاده نمایید اما تعداد دسته ای از آن ها که واقعا کاربردی هستند بسیار اندک است.

تفاوت از DNS پویا و معمولی از نظر طرز کارکرد

همانطور که گفته شد DNS ها وظیفه تبدیل IP ها به نام انسانی دامنه را دارند و بالعکس. از این رو بدیهی است که در صورتی که IP ثابت باشد نیاز به استفاده از DNS معمولی یا ثابت و در صورتی که IP داینامیک یا پویا باشد نیاز به استفاده از DNS پویا می باشد. در صورتی که IP ثابت باشد . اطلاعات شما بر روی آن ثبت شده باشد دیگر نگرانی از بابت از دست دادن اطلاعات نخواهید داشت.

اما در صورتی دیگر اگر IP متغیر باشد بعد از هر تغییر یافتن IP اطلاعات شما بر روی IP دیگری ذخیره می شود. در نتیجه اطلاعات قبلی شما از بین می رود. در این حالت لزوم استفاده از DDNS یا DNS پویا مشخص می شود.

DNS و DDNS هر کدام مناسب چه کسانی هستند؟

از دیگر تفاوت DNS پویا و معمولی این است که هر کدام ممکن است تنها برای عده ای از افراد کاربرد داشته باشند و شما باید بسته به کاربرد خود از آن ها استفاده نمایید. به طور مثال اگر DNS را مانند شماره تلفن در نظر بگیریم DNS پویا مانند این است که هر روز شماره تلفن شما تغییر کند؛ در اینصورت همگان شما را گم خواهند کرد اما در صورتی که تلفن شما خودکار نام شما را در لیست دوستانتان ثبت کند چه؟ این دقیقا طرز کار DDNS است.

اما بدیهی است که این طرز کار برای فعالیت هایی نظیر ترید مناسب نیستند چرا که سخت گیری در این بازارها بیشتر است. از این رو برای ترید بید از IP ثابت استفاده نمایید که در اینصورت نیاز به DNS معمولی یا ثابت دارید. از این رو می توان گفت که DNS پویا بیشتر مناسب افرادی است که از اینترنت استفاده عادی و خانگی داشته و DNS معمولی برای فعالیت هایی مانند ترید که نیاز به ثبات دارند و از حساسیت بیشتری برخوردار هستند.

عملکرد DHCP برای تنظیم DNS

DHCP در واقع یک پروتکل مدیریت شبکه است که نقش اتوماتیک کردن کانفیگ یا به عبارتی پیکربندی IP را در ایفا می کند. این پروتکل به IP ها اجازه می دهد تا از خدمات شبکه نظیر NTP، DNS و به طور کل هر پروتکلی که مبنی بر UTP یا TCP باشد. در واقع DHCP به هر دستگاه به صورت خودکار IP و سایر پارامترها را اختصاص می دهد تا دستگاه بتواند با سایر شبکه ها در ارتباط باشد.

سخن پایانی

DNS پویا و یا DDNS در واقع برای افرادی که به دنبال عملکرد ثابتی می گردند و علاقه مند به فعالیت هایی نظیر استفاده های خانگی، وب گردی و … می باشند بسیار مناسب است و به صورت پیش فرض همین مورد نیز توسط شرکت های ارائه دهنده اینترنت به کاربر تحویل داده می شود.

اما در DNS معمولی که درواقع ثابت می باشد هدف درست انجام شدن فعالیت هایی است که نیاز به حساسیت بالایی دارند. این فعالیت ها مانند ترید در حساسیت بالایی انجام شده و در صورتی که از IP های متغیر استفاده شود ممکن است اصلا نتوانید با سرور ها اتصال برقرار کنید یا به طور کل منع شوید.

سوالات متداول تفاوت DNS پویا و معمولی چیست؟

  1. مزایای DDNS یا DNS پویا چیست؟
    آُسانی دسترسی و بدون قطع به سایت ها ، قیمت پایین و در برخی موارد DDNS رایگان، ساده بودن اتصال تنها چند مورد از مزایای DDNS هستند. منظور از دسترسی آُسان این است که بر خلاف DNS ثابت در صورتی که IP شما تغییر کند ارتباط شما قطع نشده و همچنان می توانید به فعالیت خود ادامه دهید.
  2. به طور کل چرا به DNS نیاز داریم؟
    این نیاز به این دلیل است که بتوانیم بدون نیاز به حفظ کردن IP به فضای سایت ها دسترسی یابیم و علاوه بر آن بخش مهم تر این نیاز از این رو است که سیستم بتواند دامنه ها و IP ها را تطبیق دهد و آن ها را تشخیص دهد.
  3. امنیت DNS بالاتر است یا DDNS ؟
    به دلیل متغیر بودن DDNS می توان گفت که از امنیت بالاتری برخوردار است که همین مسئله یکی از موارد در تفاوت DNS پویا و معمولی می باشد.

یکی از سوالاتی که همواره ممکن است برای علاقه مندان به اینترنت و شبکه به وجود بیاید این است که کاربرد فایروال چیست؟ در صورت نبود فایروال چه مشکلی به وجود می آید و … برای پاسخ به این پرسش های پرتکرار باید ابتدا به سراغ مفهوم فایروال برویم تا بتوانیم آن را به خوبی درک نماییم.

فایروال به زبان ساده مانند دیواری است که اطلاعات ورودی و خروجی اینترنت شما را کنترل کرده و نمی گذارد تا اطلاعات مخرب از طریق اینترنت به سیستم شما نفوذ کنند. کاربردهای فایروال برای سلامت سیستم بسیار حائز اهمیت بوده و در صورت غیر فعال بودن آن می تواند آسیب های جبران ناپذیری به سیستم شما وارد شود.

بررسی کاربرد های فایروال

همانطور که گفته شد فایروال یا دیوار آتشین مانند سدی عمل کرده و نمی گذارد تا هر اطلاعاتی وارد سیستم شود. البته که شما می توانید آن را غیر فعال کنید. در پاسخ کاربرد فایروال چیست؟ باید گفت که به طور کل شما به وسیله فایروال می توانید انواع تغییرات را روی شبکه اینترنتی خود پیاده کرده و علاوه بر آن اتصالات خود را ایمن سازی کنید. کاربردهای فایروال متعدد بوده که از این کاربرد ها می توان اشاره کرد به:

مدیریت ترافیک شبکه

فایروال به گونه ای است که می توانید با آن بر شبکه اینترنت خود مدیریت کامل داشته باشید. به عنوان مثال حجم اطلاعات ورودی و خروجی به شبکه را چک کنید، میزان سلامت اطلاعات وارد شده را چک نمایید، سایت های ایمنی که از آن ها دانلود داشته اید و …

در حالاتی دیگر نیز می توانید دسترسی به برخی سایت ها را برای دانلود کردن محدود نمایید یا بر حسب شرایط فعالیت خود دسترسی به سایت هایی که می توانند خطرناک باشند را باز بگذارید.به طور کل فایروال ابزاری است که با آن می توانید اکثر اطلاعات را درباره سرور کنترل نمایید و به بهترین نحو آن ها را مدیریت کنید.

مدیریت پهنای باند از کاربردهای فایروال

از دیگر پیام هایی که می توان به پرسش فایروال چیست؟ داد مدیریت پهنای باند است. این مدیریت به این نحو است که شما می توانید برای هر کاربر سرعت اینترنتی مخصوص در نظر بگیرید. البته که این سرعت در صورتی که بیشتر از سرعت اینترنت قراردادی باشد بی معنی است اما به طور مثال در صورتی که سرعتی معادل 8 مگابایت بر ثانیه دریافت می کنید می توانید برای برخی از کاربران آن را معادل 2 مگابایت بر ثانیه کنید.

ذخیره کردن لیست فعالیت ها

از دیگر پاسخ های سوال کاربرد فایروال چیست؟ می توان به ذخیر کردن لیست فعالیت هایی که در دنیای اینترنت انجام می دهید اشاره کرد. با فایروال می توانید از تعداد بازدید هایی که انجام می دهید و به طور کل هر فعالیتی که انجام می دهید گزارش تهیه کنید. از طرفی دیگر نیز می توانید در این لیست سایت هایی که تمایل دارید را برای اینترنت خود فیلتر کرده تا نتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.

ایمن سازی بازی های آنلاین

یکی دیگر از کاربردهای فایروال که در کاربرد فایروال چیست؟ به آن می پردازیم؛ برای علاقه مندان به بازی های آنلاین تعبیه شده است. این ایمن سازی به این صورت است که در صورتی که به سرور های ناامن متصل شوید فایروال شما را متوجه می کند و علاوه بر آن در اکثر اوقات اجازه نمی دهد که شما بتوانید به این سرورهای نا امن متصل شوید.

جلوگیری از نفوذ هکر ها

از دیگر کاربردهای فایروال این است که نمی گذارد که هکر ها به سیستم شما از طریق اینترنت نفوذ کنند. این مسئله از طریق مدیریت نقطه به نقطه اطلاعات ورودی و خروجی شما صورت گرفته و سبب می شود تا خیال شما از بابت امنیت نسبی سیستم راحت باشد.

امنیت نسبی به این دلیل است که هر چه قدر که سیستم شما از امنیت بالایی برخوردار باشد باز هم امکان نفوذ هکر ها و سارقان اطلاعاتی وجود دارد. به عنوان مثال ممکن است هکر ها از طریق یک ایمیل مخرب به سیستم شما دست پیدا کنند که البته با توجه به پاسخ کاربرد فایروال چیست؟ این احتمال امروزه کمتر شده است.

سخن پایانی

یکی از محبوب ترین امکاناتی که امروزه در اختیار کاربران قرار داده شده فایروال است که به واسطه همین موضوع سوال پرتکرار کاربرد فایروال چیست؟ می باشد. در پاسخ به این سوال می توان به جلوگیری از ورود هکر ها، تامین امنیت سرور و شبکه، تعیین پهنای باند برای هر فرد و به طور کل هر نوع مدیریت شبکه ای اشاره کرد.

از دیگر مسائلی که سبب می شود تا فایروال بسیار مهم شود این است که شما را از اتصال به هر گونه سایت یا سروری که نا امن و مخرب به نظر برسد منع کرده و سیستم شما را حفظ می کند. البته می توانید این قابلیت را به طور دستی خاموش کنید که این کار در بسیاری از موارد توصیه نمی شود.

سوالات متداول کاربرد فایروال چیست؟

  1. فایروال شخصی چیست؟
    این فایروال ها جدای فایروال نصب شده بر روی سیستم عامل بوده و شما می توانید با پرداخت هزینه یا در برخی موارد رایگان از آن ها به صورت شخصی سازی شده استفاده نمایید.
  2. فایروال چه زمانی معرفی و راه اندازی شد؟
    این ابزار پر کاربرد در اواخر دهه 1980 بود که به اینترنت دوستان و جهان معرفی شد و از آن زمان تا به الان از محبوب ترین ابزارهای محافظتی شبکه به شمار می رود.
  3. به اطلاعات ورودی و خروجی در فایروال چه می گویند؟
    به این اطلاعات به ترتیب inbound و outbound می گویند.

داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNS برای گیم

بهترین DNS برای گیم

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۷

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت

آموزش دانلود از اینترنت

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۳

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۳

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

امروزه در دنیای مدرن و پیشرفته‌ای زندگی می‌کنیم که پتانسیل‌های کسب‌وکارها بدون معرفی در فضای مجازی، دست‌نخورده و اتلاف شده باقی می‌مانند و امکان شکست آن‌ها افزایش می‌یابد. بنابراین، طراحی و استفاده از یک وب سایت می‌تواند به گسترش این کسب‌وکارهای کوچک کمک کند و آن را به سرعت توسعه دهد. این وب سایت به […]

۳۰ شهریور ۱۴۰۰ ۲

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *