Multicloud چیست؟؟

۱۱ آذر ۱۳۹۹ مطالعه ۱ دقیقه

در رایانش ابری، یک ابر شامل مجموعه‌ای از سرورها است که مشتریان از طریق اینترنت به آن‌ها دسترسی دارند. معمولا هر ابر توسط یک ارائه دهنده خدمات ابری مدیریت می‌شود. تعداد زیادی کاربر به طور مشترک از یک فضای ابری عمومی استفاده می‌کنند.

“multicloud” در واقع چندین فضای ابری عمومی را شامل می‌شود. در این صورت، شرکتی که از multicloud استفاده می‌کند، در حقیقت چندین فضای ابری عمومی را از بیش از یک ارائه دهنده خدمات ابری به خدمت گرفته است. به عبارت دیگر یک کسب و کار با به کارگیری multicloud به جای استفاده از خدمات هاست ابری، سیستم ذخیره سازی و مجموعه نرم‌افزاری کامل یک شرکت ارائه دهنده، از خدمات چندین شرکت استفاده می‌کند.

استقرار multicloud استفاده‌های زیادی دارد. استقرار یک multicloud می‌تواند چندین IaaS را به کار بگیرد و یا اینکه میتواند از مجموعه خدمات رایانش ابری چندین شرکت شامل IaaS و PaaS و SaaS استفاده کند. همچنین می‌توان از آن کاملا به منظور افزونگی وbackup سیستم استفاده کرد. یا می‌توان خدمات هر ارائه دهنده را برای خدمات مختلف ابری مورد نیاز به کار گرفت.

اکثر کسب و کارها که به فضای ابری نقل مکان می‌کنند، در نهایت به نوعی multicloud روی خواهند آورد. استقرار در multicloud حتی می‌تواند سهوا بر اثر shadow IT اتفاق بیافتد. (در ادامه توضیح داده شده است.)

بیشتر بخوانید : سرور ابری چیست؟

multicloud و فضای ابری هیبرید چه تفاوتی باهم دارند؟

هم multicloud می‌تواند یک فضای ابری هیبرید باشد و هم فضای ابری هیبرید یک multicloud. اما این دو واژه دو مفهوم مجزا را بیان می‌کنند.
“فضای ابری هیبرید” برای ترکیب دو یا چند زیرساخت از انواع مختلف آن به کار می‌رود، مثلا ترکیب یک فضای ابری خصوصی و فضای ابری عمومی. “multicloud” به چندین نوع فضای ابری عمومی مستقر شده اطلاق می‌شود و لزوما نیازی به وجود یک فضای ابری خصوصی ندارد.

بیشتر بخوانید : بهترین فضاهای ذخیره سازی ابری رایگان

مزایا و معایب استفاده از استراتژی multicloud چیست؟

مزایا:

1. قابل اعتماد بودن و استفاده‌های بیشتر: با استفاده از استقرار یک multicloud، یک شرکت نباید تمام تخم مرغ‌های خود را در یک سبد بگذارد. اگر یکی از ابرها به دلایلی از کار افتاد، با تقسیم کردن داده‌ها در چند ابر باعث می‌شوید که برخی عملکردهای سیستم شما همچنان با قوت به کار خود ادامه دهد و از طریق دیگر ابرها در اختیار کاربران قرار گیرد. به علاوه، هر ابر را می‌توان به عنوان backup ابر دیگر در نظر گرفت.

2.  از بین بردن انحصار و نقش تعیین کنندگی یک فروشنده بر روی اطلاعات شما: انتقال به فضای ابری به معنای اتکا به ارائه دهندگان ابر است و از آن‌جایی که شرکت‌های زیادی روزانه خدمات ابری را خریداری می‌کنند، خارج شدن یا انتقال به ارائه دهنده دیگر روز به روز سخت‌تر می‌شود. با این وجود، اگر یک استراتژی multicloud به کار گرفته شود، سیستم‌ها و حافظه‌ها در سطح ابرهای مختلف گسترده می‌شوند. بنابراین از آنجایی که بخش زیادی از زیرساخت همچنان در محل قبلی باقی خواهد ماند، با این کار شرکت‌ها راحت‌تر می‌توانند از استفاده از خدمات یکی از این فروشندگان انصراف دهند.

3. پتانسیل ذخیره هزینه‌ها: اگر یک کسب و کار به یک شرکت ارائه دهنده خدمات ابری خاص برای تامین تمام نیازهای زیرساختی خود متعهد نباشد، این امکان را دارد که از بین فروشندگان مختلف، آن شرکتی را انتخاب کند که خدمات به صرفه‌تری را ارائه می‌دهد.

معایب:

1. پیچیدگی مدیریت: استقرار یک multicloud به معنای در ارتباط بودن با چندین فروشنده این خدمات است، که هر کدام از پروسه‌ها و تکنولوژی متفاوتی بهره می‌برند. به علاوه، نظارت بر مجموعه تکنولوژی‌های به کار رفته برای ذخیره اطلاعات و پروسه‌هایی که چندین فضای ابری را اجرا می‌کند بسیار سخت خواهد بود.

2. افزایش زمان تاخیر در پاسخگویی: اگر در شرایطی به منظور تکمیل درخواست کاربر، فضاهای ابری مختلف نیاز به تعامل داشتند، این تعامل ممکن است منجر به تاخیر در پاسخگویی شود. این تاخیر به میزان ادغام ابرها، فاصله جغرافیایی مراکز داده و تعداد دفعات تعامل آن‌ها بستگی دارد.و افزایش میزان آسیب‌پذیری: هرچه‌قدر تکه‌های بیشتری از سخت‌افزار و نرم‌افزار با یکدیگر ادغام شوند، میزان آسیب‌پذیری بیشتر می‌شود.

3. اختلال در عملکرد: ایجاد تعادل در میزان بار وارده به هر یک از ابرها، به خصوص اگر مراکز داده از لحاظ جغرافیایی فاصله زیادی داشته باشند، بسیار سخت خواهد بود. با این وجود سیستم‌هایی هستند که می‌توانند این مشکل را حل کنند و تعادل را در بین تمام ابرها برقرار کنند.

shadow IT چیست؟

استقرار multicloud می‌تواند سهوا بر اثر shadow IT اتفاق بیافتد. shadow IT هنگامی است که یک تیم داخلی در یک شرکت بدون تایید رسمی تیم IT، سیستم‌های فنی را به کار می‌بندند و یا از برخی نرم‌افزارها استفاده می‌کنند. ساده‌ترین مثال این است که کارمندان یک شرکت از نرم‌افزاری که توسط شرکت تایید نشده یا توسط شرکت مدیریت نمی‌شود برای چت کردن درباره‌ی مسائل کاری و فعالیت‌هایشان استفاده کنند.

همچنین shadow IT می‌تواند به معماری اپلیکیشن‌ها نفوذ کند. فرقی نمی‌کند، چه به منظور راحت‌تر انجام دادن کارها و چه بدون هدف خاصی، استفاده از shadow IT می‌تواند پیش از گرفتن تاییدیه رسمی از جانب شرکت، پای خدمات فضای ابری را به مجموعه تکنولوژی شرکت باز کند.

بیشتر بخوانید : دلایل استفاده از فضای ابری


داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۹

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۶

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت📥

آموزش دانلود از اینترنت📥

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۴

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یکی از پرکاربردترین عبارت های این روزهاست که در گوشه و کنار فضای مجازی از آن زیاد می شنویم. اما فیلتر کردن یعنی چه ؟ فیلتر کردن به معنای بستن سایت به روی کاربران تعیین شده است. به صورتی که این کاربران نتوانند به راحتی به برنامه ها و سایت های مورد نظر […]

۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ۴

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *