DNS پویا چیست؟

۱۵ آذر ۱۴۰۰ مطالعه ۱ دقیقه

 معرفی خصوصیات DNS

همانطور که می دانید برای استفاده و کنترل تمامی دوربین ها، سرورها و…. برای دسترسی به این شبکه ها بدون شک باید از IP استفاده کنید. در این مطلب با خصوصیات DNS پویا به طور کامل آشنا خواهید شد. اگر آی پی که تهیه می کنید به صورت داینامیک باشد. در صورت قطع شدن اینترنت IP جدیدی را باید دریافت کنید. از این رو برای استفاده از سرویس ها این نوع IP مناسب نیست.

به طور کلی می توان گفت هدف اصلی DNS برطرف کردن مشکلات به وجود آمده در آی پی می باشد. از این رو برای دریافت IP  ثابت دیگر نیازی به پرداخت هزینه نیست چرا که تنها با خرید اشتراک به راحتی می توانید از سرویس های ارائه دهنده DNS استفاده کنید. برای خرید و تهیه اکانت نیز باید یک نام را مشخص کنید. در صورت تغییر IP نام که انتخاب کرده اید به هیچ عنوان تغییر نمی کند. به طور کلی می توان گفت DNS نام دامنه مورد نظر را به آدرس IP ترجمه می کند. این کار باعث می شود تا مرورگرها منابع اینترنت را بارگیری کنند.

معرفی آدرس های IP

همانطور که گفته شد آدرس های IP به دو صورت می باشد. برای استفاده از ای پی باید به طور کامل با DNS پویا آشنا باشید. در ادامه با آدرس های ای پی آشنا خواهید شد.

  1. IP استاتیک، این مدل از ای پی یک آدرس مشخصی را به همراه دارد. که تنها به یک دستگاه متصل می شود. و به هیچ عنوان تغییر نمی کند.
  2. IP داینامیک، این مدل از ای پی امکان تغییر آدرس وجود دارد. با هر با قطع شدن اینترنت IP جدیدی را دریافت خواهید کرد. همچنین از این مدل ای پی بیشتر برای مواقعی که آدرس ای پی کمتر می باشد. استفاده می شود.

اهمیت استفاده از DNS پویا

بدون شک DNS پوبا برای دسترسی به سرورها و ای پی ها بسیار مناسب می باشد. اگر قصد کنترل و یا دسترسی دوربین های مدار بسته، سرورها و… را دارید برای انجام این کار از آدرس ای پی برای دسترسی استفاده می شود. برای دسترسی بهتر و آسان با کمک DNS می توانید نام دامنه را برای ای پی انتخاب کنید. با انجام این کار برای دسترسی به ای پی تنها از نام دامنه استفاده می شود. البته این نکته مهم را فراموش نکنید آدرس های ای پی به صورت موقتی می باشد. و با هر بار قطع شدن اینترنت باید از آدرس جدیدی استفاده کنید. دلیل این مشکل نیز در این است که شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی با محدودیت آی پی مواجه هستند.

تفاوت DNS با DDNS در چیست؟

تا حدودی با کاربرد دی ان اس آشنا شدید. بدون شک DNS پویا به شکل ثابت می باشد. همچنین دی ان اس های پویا به شکل داینامیک می باشند. و تغییر نیز می کنند. از این رو در DDNS آدرس آی پی مورد نظر به شکل پویا به دامنه متصل می شود. به طور کلی می توان گفت سیستم DNS و DDNS از TCP و IP تشکیل شده است. همچنین هر دو سرویس به صورت پیشرفته نیز می باشند.

سرویس DNS برای چه کسانی مناسب است؟

همانطور که گفته شد DNS پویا یک سرویس مفید و مناسب می باشد. افرادی که قصد دارند از دوربین های مدار بسته، وی پی ان، سرور و… دسترسی داشته باشند. به راحتی می توانند از دی ان اس استفاده کنند. بدون شک هزینه این سرویس مناسب و مقرون به صرفه می باشد. و با هر بار تغییر آی پی دیگر نیازی نیست DNS را به روز رسانی نمایید.

راه اندازی سرویس DNS

DNS پویا برای دسترسی به شبکه ها بسیار مناسب می باشد. از این رو برای راه اندازی این سرویس علاوه بر دستگاه و سرور ها به موارد دیگری نیز احتیاج دارید. این موارد شامل دامنه معتبر و سرویس DDNS می باشد. در ابتدا باید با استفاده از شرکت های این سرویس مراحل ثبت دامنه را انجام دهید با انجام این کار اتصال به ای پی داینامیک برقرار می شود. همچنین برای استفاده از این سرویس به DDNS نیز نیاز دارید.

مزایای استفاده از DNS

بدون شک DNS پویا مزایای بسیار زیادی نیز به خود اختصاص داده است. در ادامه با برخی از مزایای استفاده از دی ان اس آشنا خواهید شد.

  1. قابلیت دسترسی آسان، به راحتی می توانید از سرور شخصی خودتان استفاده کنید. آدرس ای پی تغییر می کند اما دیگر نیازی به حفظ کردن ای پی نیست.
  2. کاربردی بودن، با هر بار تغییر آی پی دیگر نیازی نیست DNS پویا را به روز رسانی کنید.
  3. امنیت بیشتر، امنیت در سرویس های DNS بیشتر می باشد. و اطلاعات دستگاه شما توسط افراد سودجو به سرقت نخواهد رفت.
  4. اقتصادی بودن، با استفاده از DNS دیگر نیازی به مدیر شبکه نیست. همچنین تداخل آدرس ای پی نیز نخواهید داشت.
سخن پایانی

در این مطلب همانطور که گفته شد با خصوصیات و کاربرد DNS پویا به طور کامل آشنا شدید. برای استفاده و کنترل تمامی دوربین های مدار بسته، سرورها و…. برای دسترسی به این  شبکه ها بدون شک باید از IP استفاده کنید. به طور کلی می توان گفت هدف اصلی DNS برطرف کردن مشکلات به وجود آمده در آی پی می باشد. از این رو برای دریافت IP ثابت دیگر نیازی به پرداخت هزینه نیست چرا که تنها با خرید اشتراک به راحتی می توانید از سرویس های ارائه دهنده DNS استفاده کنید.

سوالات متداول DNS پویا

  1. مزایای استفاده از DNS به چه صورت است؟
    قابلیت دسترسی آسان، به راحتی می توانید از سرور شخصی خودتان استفاده کنید، کاربردی بودن، با هر بار تغییر ای پی دیگر نیازی نیست DNS را به روز رسانی کنید، امنیت بیشتر، اقتصادی بودن، با استفاده از DNS دیگر نیازی به مدیر شبکه نیست. همچنین تداخل آدرس ای پی نیز نخواهید داشت.
  2. سرویس DNS برای چه کسانی مناسب است؟
    افرادی که قصد دارند از دوربین های مدار بسته، وی پی ان، سرور و… دسترسی داشته باشند. به راحتی می توانند از دی ان اس استفاده کنند. بدون شک هزینه ایین سرویس مناسب و مقرون به صرفه می باشد. و با هر بر تغییر آی پی دیگر نیازی نیست DNS را به روز رسانی نمایید.
  3. آدرس های IP به چه صورت است؟
    IP استاتیک، این مدل از ای پی یک آدرس مشخصی را به همراه دارد. که تنها به یک دستگاه متصل می شود. و به هیچ عنوان تغییر نمی کند. IP داینامیک، این مدل از ای پی امکان تغییر آدرس وجود دارد. با هر با قطع شده اینترنت IP جدیدی را دریافت خواهید کرد. همچنین از این مدل ای پی بیشتر برای مواقعی که آدرس ای پی کمتر می باشد. استفاده می شود.

داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNS برای گیم

بهترین DNS برای گیم

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۷

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت

آموزش دانلود از اینترنت

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۳

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۳

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

امروزه در دنیای مدرن و پیشرفته‌ای زندگی می‌کنیم که پتانسیل‌های کسب‌وکارها بدون معرفی در فضای مجازی، دست‌نخورده و اتلاف شده باقی می‌مانند و امکان شکست آن‌ها افزایش می‌یابد. بنابراین، طراحی و استفاده از یک وب سایت می‌تواند به گسترش این کسب‌وکارهای کوچک کمک کند و آن را به سرعت توسعه دهد. این وب سایت به […]

۳۰ شهریور ۱۴۰۰ ۲

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *