لیست مطالب
DNS چیست؟
از آنجایی که تمرکز این مقاله بر توضیح این نیست که یک سیستم نام دامنه (DNS) چیست (اما هنوز برای درک موضوع ضروری است)، ما این را مختصر خواهیم کرد. اگر از قبل اصول اولیه را میدانید، از این بخش صرفنظر کنید. هر چیزی که به اینترنت متصل است (مانند رایانه، تلفن هوشمند و سرورهای وب سازمان شما) یک هویت دیجیتالی دارد که به صورت عددی یا الفبایی نوشته شده است. این به عنوان یک آدرس پروتکل اینترنت (IP) شناخته می شود. آدرسهای IP در قالبهای مختلف – عمومی، خصوصی، ایستا و پویا – هستند و بر اساس اندازهشان به روشهای مختلفی نوشته میشوند.- یک آدرس IPv4 32 بیتی عددی است و از چهار بخش عددی تشکیل شده است که با نقطه از هم جدا می شوند. بنابراین، یک آدرس IPv4 برای google.com به این شکل است: 64.233.166.113.
- یک آدرس IPv6 128 بیتی الفبایی است، به این معنی که بسیار بزرگتر است. این نوع آدرس IP از هشت بلوک هگزادسیمال 16 بیتی تشکیل شده است که همه آنها با دو نقطه از هم جدا شده اند. یک آدرس IPv6 برای google.com به این صورت است: 2607:f8b0:4002:c08::8a.
DNS چگونه کار می کند؟
این تصویر ساده نشان می دهد که چگونه سیستم نام دامنه از نظر رسیدگی به درخواست های DNS کار می کند. اساساً سیستم نام دامنه به عنوان یک واسطه بین شما و وب سایتی که می خواهید باز کنید عمل می کند. وقتی نام وب سایتی را تایپ می کنید، مثلاً Amazon.com، در مرورگر وب خود، مرورگر باید آدرس IP مربوطه آن وب سایت را پیدا کند تا آن را باز کند. بنابراین، درخواست هایی را برای ردیابی آدرس IP به سرورهای DNS ارسال می کند. این درخواست از طریق ارائه دهنده خدمات اینترنتی شما (ISP) ارسال می شود. سرور DNS به کش خود نگاه می کند و با آدرس IP وب سایت از حافظه کش DNS خود به مرورگر شما پاسخ می دهد. اگر سرور DNS نتواند آن را از کش پیدا کند، یک فرآیند چهار مرحله ای را شروع می کند که شامل حل کننده های بازگشتی، سرورهای نام ریشه، سرورهای نام TLD و سرورهای نام معتبر است. پس از تمام این فرآیندها، DNS آدرس IP مربوط به وب سایت مورد جستجو را به مرورگر ارسال می کند. مرورگر به سروری متصل می شود که آدرس IP در آن (وب سایت) میزبانی می شود. از این رو، DNS مانند یک دفترچه تلفن یا یک فهرست کار می کند. شما نام یک وب سایت را به آن داده اید و آدرس IP وب سایت را جستجو می کند.نشت DNS چیست؟
این تصویر ساده نشان می دهد که چگونه در حین نشت DNS چه اتفاقی می افتد. اکنون که می دانیم DNS چیست و چگونه کار می کند، وقت آن است که به این سوال پاسخ دهیم که "نشت DNS چیست؟" به طور خلاصه، نشت DNS اصطلاحی است که برای توصیف قرار گرفتن در معرض داده ها با وجود استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) استفاده می شود. اساساً درخواست های سرور DNS شما برای اشخاص ثالث قابل مشاهده است. VPN نرم افزاری است که آدرس IP اصلی شما را پنهان می کند و یک آدرس IP تصادفی جدید را ارائه می دهد که مرتباً تغییر می کند. همچنین یک تونل رمزگذاری شده ایجاد می کند که به طور ایمن تمام ترافیک بین مرورگر شما، DNS و سرور وب سایتی را که می خواهید به آن متصل شوید، منتقل می کند! بنابراین، هیچ کس نمی تواند اقدامات آنلاین شما را با استفاده از آدرس IP شما ردیابی کند. اما گاهی اوقات VPN ها نمی توانند آدرس IP شما را پنهان کرده و ارتباطات را رمزگذاری کنند. هنگامی که این اتفاق می افتد، آنها آدرس IP اصلی شما (ارائه شده توسط ISP شما) را برای هر کسی که می تواند ترافیک بین مرورگر و DNS شما را رهگیری کند، نشان می دهد که باعث نشت DNS می شود.نشت DNS از نظر حریم خصوصی و امنیت به چه معناست؟
بنابراین، نشت DNS به این معنی است که شخصی می تواند ارتباطات بین مرورگر شما و DNS را رهگیری کند یا داده ها را از حافظه پنهان DNS بدزدد، حتی اگر از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) استفاده می کنید. این به عنوان نشت anIP نیز شناخته می شود. اما سرقت این نوع داده ها چه کاری انجام می دهد؟ این بدان معنی است که مهاجمان می توانند: آدرس IP دستگاه خود را ردیابی کنید، ببینید از چه نوع سایت هایی بازدید می کنید (بر اساس درخواست های DNS مرورگر شما)، و تمام فعالیت های آنلاین خود را زیر نظر داشته باشید. اما صبر کنید، آیا سرورهای DNS ISP شما از قبل سوابق درخواستهای DNS شما را نگه نمیدارند؟ بله، اگر از سرورهای DNS ISP خود به طور پیش فرض به جای سرورهای DNS VPN استفاده می کنید. این به این دلیل است که مرورگرها برای برقراری ارتباط به اینترنت نیاز دارند و اگر VPN برای استفاده از سرورهای خود پیکربندی نشده باشد، ISP شما (و سرورهای DNS آن) به طور پیشفرض این کار را انجام دهد. این بدان معناست که ارائهدهنده اینترنت شما - و هر کس دیگری که میتواند به طور قانونی (یا غیرقانونی) به سرورهای خود دسترسی داشته باشد - میتواند با ردیابی آدرس IP شما از ارتباطات DNS مرورگر-IPS، تمام اقدامات شما را به صورت آنلاین نظارت کند.چه چیزی باعث نشت DNS می شود؟
دلایل مختلفی برای اینکه چرا می توانید نشت DNS را تجربه کنید وجود دارد. چند دلیل احتمالی نشت DNS عبارتند از:- تنظیمات DNS شبکه شما نادرست است یا به درستی پیکربندی نشده است.
- ISP شما ممکن است از پروکسی های DNS شفاف استفاده کند.
- مشکلاتی در فرآیند انتقال IPv4 به IPv6 شما وجود دارد.
چگونه از نشت DNS جلوگیری کنیم
همانطور که می دانیم، ترافیک و سوابق DNS به طور پیش فرض ناامن و رمزگذاری نشده هستند. این بدان معناست که اگر از سرورهای DNS ISP خود استفاده میکنید، نمیتوانید ISP خود را از ردیابی اقدامات شما یا فروش آن دادهها به تبلیغکنندگان جلوگیری کنید (به زودی در مورد خطرات نشت DNS بیشتر صحبت خواهیم کرد) مگر با طی کردن مسیر قانونی . اما اینها مراحلی هستند که می توانید برای جلوگیری از نشت DNS انجام دهید. بیایید مراحل نحوه جلوگیری از نشت DNS را بررسی کنیم.کش های DNS را پاک کنید
کش DNS اطلاعات تمام سابقه مرور شما را ذخیره می کند. اگر یک مزاحم آن را رهگیری کند، می تواند تمام اقدامات آنلاین شما را ردیابی کند. بنابراین، به شستشوی کش DNS به طور منظم ادامه دهید. در اینجا چند مرحله سریع وجود دارد که می توانید برای حذف کش DNS خود در ویندوز انجام دهید:- روی منوی Start کلیک کنید، cmd را جستجو کنید. خط فرمان را باز کنید.
- ipconfig/flushdns را در اعلان وارد کنید.
Microsoft Teredo را غیرفعال کنید
Microsoft Teredo فناوری است که انتقال از IPv4 به IPv6 را در دستگاه های مبتنی بر ویندوز آسان می کند. تا زمانی که همه هاست ها روی IPv6 قرار نگیرند. در حالی که این یک ویژگی عالی در بسیاری از موارد است، کامل نیست. گاهی اوقات، آدرس IP VPN را دور می زند و به آدرس IP ISP دسترسی پیدا می کند و باعث نشت DNS می شود. با این حال، میتوانید با دنبال کردن این سه مرحله به صورت دستی teredo را خاموش کنید:- روی منوی Start کلیک کنید و cmd را جستجو کنید.
- وقتی خط فرمان ظاهر شد، روی نماد کلیک راست کرده و Run as an administrator را انتخاب کنید.
- دستور زیر را تایپ کنید: netsh interface teredo set state disabled.