ترانزیستورهادر نسل بعدی از زغال سنگ استفاده می کنند!

۹ بهمن ۱۴۰۲ مطالعه ۱ دقیقه

محققان به دنبال استفاده از ذغال سنگ در عایق بندی نیمه ترانزیستورها

در گزارشی از IEEE Spectrum اعلام شده است که تیمی از محققان به دنبال استفاده از ذغال سنگ به عنوان جایگزینی برای فیلم اکسید فلزی استفاده شده برای عایق‌بندی ترانزیستورهای دوبعدی نسل بعدی است.

اگر ذغال سنگ موفق به جایگزینی مواد اکسید فلزی مورد استفاده در ترانزیستورهای امروزی شود، این می‌تواند پیامدهای بزرگی برای صنعت نیمه‌رساناها داشته باشد.

نیمه‌رساناها برای عملکرد صحیح خود به چندین ماده نیاز دارند. در حالی که نیمه‌رساناها در اصل از سیلیسیم ساخته می‌شوند، مواد اضافی برای عایق‌بندی ترانزیستورهای سیلیسیم لازم است تا جریان الکتریکی از ترانزیستور خارج نشود.

در نیمه‌رساناهای امروزی با اکسید فلزی، ترانزیستورهای سیلیسیم را عایق‌بندی می‌کند تا از نشتی جلوگیری شود. اما مشکلی وجود دارد: تقاضای امروزی برای این نیمه‌رساناها به دلیل عوامل مختلف از جمله هوش مصنوعی در سطح بی‌سابقه‌ای قرار دارد.

سیلیسیم، ماده‌ای که ترانزیستورهای نیمه‌رسانای امروزی را تشکیل می‌دهد، به دلیل تقاضای روزافزون برای تراشه‌های نیمه‌رسانایی به دست آوردن آن هر روز دشوارتر می‌شود. به عبارت دیگر، صنعت نیمه‌رساناها اکنون به دنبال یافتن مواد جدید و قابل دسترس‌تری است که بتوانند آن را با سیلیسیم را جایگزین کنند.

این است که چگونه ذغال سنگ، بالاتر از همه‌چیز، به عنوان یک گزینه با پتانسیل برای کمک به جایگزینی ترانزیستورهای نیمه‌رسانای مبتنی بر سیلیسیم کشف شد. ذغال سنگ برای جایگزینی مستقیم استفاده نمی‌شود؛ به جای آن، به عنوان عایق آزمایش شده است تا مواد اکسید فلزی را جایگزین کند.

در حال حاضر، چندین ماده دیگر برای این جایگزینیمورد بررسی قرار گرفته‌اند، به ویژه گرافن و مولیبدن. ترانزیستورهای ساخته شده از این دو ماده به علت صافی بسیار زیادی که دارند، به عنوان ترانزیستورهای دوبعدی شناخته می‌شوند.

گرافن به ویژه قادر به کار کردن با ضخامت یک اتم است. با این حال، یک مشکل با این ترانزیستورهای دوبعدی این است که اکسید فلزی هنگامی که به آن‌ها متصل می‌شود، نمی‌تواند به طور مناسب آن‌ها را عایق‌بندی کند .

این باعث نشتی می‌شود و ترانزیستورها غیرقابل استفاده می‌شوند.

مشخص شد که زغال سنگ توانایی بسیار بیشتری در عایق کاری ترانزیستورهای گرافن و مولیبدن دارد و سطح بسیار صاف ترانزیستورها را به درستی عایق می کند.

شاهکاری که اکسید فلز قادر به انجام آن نیست.

تحقیق و توسعه در عایق های زغال سنگ هنوز در مراحل اولیه است.

با این حال، در حال حاضر، این تنها ماده ای است که قادر است ترانزیستورهای دو بعدی گرافن و مولیبدن را عایق بندی کند و آینده درخشانی را برای زغال سنگ ایجاد کند.

همچنین دارای چندین مزیت دیگر از جمله فراوانی بالا، ساخت آسان و نانوساختار غنی است که آن را به یک ماده ایده آل برای تولید نیمه هادی در آینده تبدیل می کند.


داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۹

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۶

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت📥

آموزش دانلود از اینترنت📥

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۴

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یکی از پرکاربردترین عبارت های این روزهاست که در گوشه و کنار فضای مجازی از آن زیاد می شنویم. اما فیلتر کردن یعنی چه ؟ فیلتر کردن به معنای بستن سایت به روی کاربران تعیین شده است. به صورتی که این کاربران نتوانند به راحتی به برنامه ها و سایت های مورد نظر […]

۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ۴

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *