لیست مطالب
هیچ کس انتظار این را نداشت. کمپین مایکروسافت برای ترغیب کاربران ویندوز 10 به ارتقا به ویندوز 11 در یک مسیر مشخص پیش می رفت، تا اینکه حالا تغییر کرد. این غول نرم افزاری به طور ناگهانی و بی سروصدا یک مهلت کلیدی را تغییر داده که 700 میلیون دارنده رایانه شخصی را که هنوز به ویندوز 11 منتقل نکرده اند شگفت زده خواهد کرد.
در ژانویه، مایکروسافت مهلت دیگری برای ترغیب کاربران به استفاده از ارتقای رایگان ویندوز 11 تعیین کرده و پشتیبانی از مایکروسافت 365 در ویندوز 10 را پایان می دهد. در حالی که 240 میلیون کاربر رایانه ای با سخت افزار جدید برای اجرای سیستم عامل جدید ندارند، صدها میلیون نفر می توانند ارتقا دهند اما انتخاب کرده اند که این کار را انجام ندهند — هرچند این تعداد ماه به ماه کاهش می یابد.
مایکروسافت در پستی در ژانویه اعلام کرد: «برنامه های مایکروسافت 365 پس از 14 اکتبر 2025 در دستگاه های ویندوز 10 پشتیبانی نخواهند شد.» همچنین گفته شد: «برای استفاده از برنامه های مایکروسافت 365 در دستگاه خود، باید به ویندوز 11 ارتقا دهید»، اگرچه این موضع به سرعت تعدیل شد تا مشخص شود برنامه ها پس از پایان پشتیبانی همچنان کار خواهند کرد.
در سندی در آن زمان، مایکروسافت تأیید کرد: «برنامه های مایکروسافت 365 پس از پایان پشتیبانی ویندوز 10 دیگر پشتیبانی نمی شوند»، همان طور که «برنامه های مایکروسافت 365 در ویندوز 7، 8 یا 8.1 پس از پایان پشتیبانی این سیستم عامل ها دیگر پشتیبانی نمی شوند.»
اما حالا، به گزارش Neowin، «به نظر می رسد مایکروسافت تغییر نظر بزرگی داده است. در پستی در Tech Community درباره به روزرسانی های امنیتی گسترده ویندوز 10 (ESU) که اخیراً به روز شده، این شرکت تأیید کرده که برنامه های مایکروسافت 365 تا سه سال دیگر، یعنی تا سال 2028، پشتیبانی خواهند شد.»
این تغییر در یک سند پشتیبانی جدید و به روز شده کشف شد که در آن مایکروسافت اعلام کرده: «برای حفظ امنیت در حین انتقال به ویندوز 11، مایکروسافت به روزرسانی های امنیتی برای برنامه های مایکروسافت 365 در ویندوز 10 را به مدت سه سال پس از پایان پشتیبانی ویندوز 10 ادامه خواهد داد. این به روزرسانی ها از طریق کانال های استاندارد ارائه می شوند و تا 10 اکتبر 2028 ادامه خواهند داشت.»

مایکروسافت هشدار می دهد: «استفاده از سیستم عامل بدون پشتیبانی می تواند باعث مشکلات عملکرد و قابلیت اطمینان در اجرای برنامه های مایکروسافت 365 شود»، و «اگر مشکلی فقط در برنامه های مایکروسافت 365 در ویندوز 10 (با یا بدون ESU) رخ دهد و در ویندوز 11 رخ ندهد، پشتیبانی از مشتری درخواست خواهد کرد که به ویندوز 11 مهاجرت کند.» همچنین گفته شده: «اگر مشتری نتواند به ویندوز 11 مهاجرت کند، پشتیبانی فقط کمک عیب یابی ارائه می دهد؛ راه حل های فنی ممکن است محدود یا در دسترس نباشد.»
این پیام به طور مستقیم به 240 میلیون کاربر ویندوز 10 که رایانه ای با TPM 2.0 ندارند و نمی توانند ارتقای رایگان ویندوز 11 را بپذیرند، اشاره دارد. مشکل اصلی برای این کاربران امنیت است که حالا برای برنامه های مایکروسافت 365 حل شده است. برخلاف طرح فعلی برای ESU ویندوز 10، این پیشنهاد تمدید به روزرسانی رایگان است.
مایکروسافت می گوید: «برای حفظ امنیت در حین انتقال به ویندوز 11، به روزرسانی های امنیتی برای برنامه های مایکروسافت 365 در ویندوز 10 را به مدت سه سال پس از پایان پشتیبانی ادامه خواهیم داد.»
این به عنوان یک تمدید نرم سه ساله برای کاربرانی که می خواهند مهاجرت را به تعویق بیندازند و از خرید رایانه جدید خودداری کنند، تلقی می شود. مهم تر اینکه، این نشان می دهد مایکروسافت برای دوره ای طولانی از کاربران ویندوز 10 با رایانه های بدون پشتیبانی آماده می شود.
با نزدیک شدن به 14 اکتبر، احتمالاً شاهد امتیازات دیگری خواهیم بود. آیا به روزرسانی امنیتی حیاتی بدون نیاز به پرداخت 30 دلار برای همه کاربران ارائه خواهد شد؟ تغییر جهت برای جلوگیری از کابوس سایبری قریب الوقوع؟ با مایکروسافت تماس گرفته ام تا تأیید کنم که این پیشنهاد جدید است، برای همه کاربران در دسترس است و بدون هزینه اضافی ارائه می شود، برخلاف ESU ویندوز 10.
PC Mag اشاره می کند: «اوایل امسال، مایکروسافت اعلام کرد که پشتیبانی از برنامه های آفیس 365 در ویندوز 10 در 14 اکتبر 2025، همزمان با پایان پشتیبانی رسمی از این سیستم عامل، متوقف خواهد شد. حالا این تصمیم را لغو کرده و سه سال دیگر پشتیبانی برای برنامه های مایکروسافت 365 در این پلتفرم ارائه خواهد داد. این تغییر برای آفیس در ویندوز 10، که شامل برنامه هایی مانند اکسل، اوت لوک، تیمز، ورد و غیره است، به صورت بی سروصدا اعلام شد. مهلت جدید 14 اکتبر 2028 تعیین شده است.»

اینکه این ممکن است نشان دهنده نرم شدن موضع سخت گیرانه مایکروسافت در مورد ویندوز 10 باشد، مورد استقبال قرار گرفته است. Laptop Mag می گوید: «مایکروسافت با جدول زمانی جدید پایان پشتیبانی، فشار را بر کاربران ویندوز 10 کاهش می دهد.» البته، نقطه ضعف این است که «این دقیقاً چیزی نیست که آن ها امیدوار بودند.»
XDA Developers پیشنهاد می کند: «مایکروسافت 365 ممکن است بهانه ای دیگر برای ماندن در ویندوز 10 به مدت سه سال دیگر به شما داده باشد»، و اضافه می کند که «در چرخشی از وقایع، به نظر می رسد شرکت مسیر خود را تغییر داده و ممکن است به شما اجازه دهد با ویندوز 10 بمانید.» این نیت مایکروسافت نیست، اما ممکن است نتیجه باشد.
Ars Technica موافق است: «این سیاست تغییری از چند ماه پیش است، زمانی که مایکروسافت اصرار داشت که برنامه های آفیس در ویندوز 10 پس از 14 اکتبر به صورت رسمی پشتیبانی نمی شوند.» علاوه بر برنامه های 365، «نسخه های دارای مجوز دائمی آفیس طبق سیاست چرخه عمر ثابت مایکروسافت پشتیبانی خواهند شد، که پشتیبانی و به روزرسانی های امنیتی را برای تعداد سال های مشخصی پس از انتشار اولیه محصول تضمین می کند. برای آفیس 2021، این یعنی کاربران ویندوز 10 تا اکتبر 2026 پشتیبانی خواهند داشت؛ برای آفیس 2024، این باید تا اکتبر 2029 ادامه یابد.»
با این حال، XDA Developers اشاره می کند: «تمدید بی سروصدای زمان پشتیبانی برنامه های 365 توسط مایکروسافت به این معنا نیست که این شرکت از فشار بر کاربران برای به روزرسانی به ویندوز 11 دست خواهد کشید. این غول فناوری همچنان می گوید که اگرچه برنامه های 365 مانند ورد پس از پایان پشتیبانی ویندوز 10 به کار خود ادامه خواهند داد، یک سیستم عامل «بدون پشتیبانی» می تواند باعث مشکلات عملکرد و قابلیت اطمینان در اجرای برنامه های مایکروسافت 365 شود. بنابراین، تنها تفاوت واقعی این است که اگر تصمیم بگیرید ارتقا ندهید، همچنان به روزرسانی های امنیتی برای برنامه های مایکروسافت 365 دریافت خواهید کرد، اما مایکروسافت همچنان می خواهد این ارتقا زودتر انجام شود.»

همه این ها یعنی این به تنهایی کافی نیست، و بنابراین توصیه ها برای اکتبر شامل کنار گذاشتن ویندوز برای لینوکس است. این هدف «پایان 10» است. وب سایت این کمپین می گوید: «اگر رایانه تان را بعد از 2010 خریده اید، احتمالاً دلیلی برای دور انداختن آن وجود ندارد. با نصب یک سیستم عامل لینوکس به روز، می توانید سال ها از آن استفاده کنید. نصب سیستم عامل ممکن است دشوار به نظر برسد، اما لازم نیست به تنهایی این کار را انجام دهید. با کمی شانس، افرادی در منطقه شما آماده کمک هستند!»
ZDNet می گوید: «پایان 10 فقط مجموعه ای اتفاقی از تشویق برای لینوکس نیست، بلکه منبعی خوب فکر شده برای کمک به کاربران برای ادامه کار رایانه هایشان بدون نیاز به پرداخت به مایکروسافت یا نگرانی از پایان پشتیبانی سیستم عامل است... این جنبشی است که امیدوار است کاربران را از بار خرید رایانه جدید نجات دهد، آن ها را با حس جامعه گرد هم آورد، و از انباشت زباله های رایانه ای دیگر جلوگیری کند.»
انتظار می رود در 5 ماه آینده شاهد موارد بیشتری از این دست باشیم، در حالی که تماشا می کنیم آیا مایکروسافت تغییر مسیر دیگری برای 700 میلیون کاربر ویندوز 10 که حالا در حال شمارش معکوس هستند، انجام خواهد داد. و با زمان بندی عالی، بلافاصله پس از تمدید پشتیبانی برنامه های آفیس، هشداری درباره اینکه چرا هیچ کاربری نباید اجازه دهد رایانه اش از پشتیبانی امنیتی خارج شود، مطرح شده است.
Bleeping Computer گزارش می دهد که پچ سه شنبه این ماه «شامل به روزرسانی های امنیتی برای 72 نقص است، از جمله پنج نقص اکسپلویت شده فعال و دو نقص صفر-روز افشا شده عمومی. این پچ سه شنبه همچنین شش نقص «حیاتی» را برطرف می کند، پنج مورد از آن ها نقص های اجرای کد از راه دور و دیگری نقص افشای اطلاعات است.»
Cyber Security News هشدار می دهد: «این به روزرسانی ها طیف گسترده ای از نرم افزارها، از جمله ویندوز، مایکروسافت آفیس، آزور، ویژوال استودیو و غیره را پوشش می دهند و از کاربران و مدیران می خواهند فوراً وصله ها را اعمال کنند. از 72 آسیب پذیری، مایکروسافت 29 اجرای کد از راه دور، 18 افزایش سطح دسترسی، 14 افشای اطلاعات، 7 انکار سرویس، 2 جعل هویت، و 2 دور زدن ویژگی امنیتی را برطرف می کند.»
اینترنتی سریع و مطمئن با صفر و یک!
آیا به دنبال اینترنتی با کیفیت و سرعت بالا هستید؟ شرکت صفر و یک بهترین گزینه برای شماست!
ما با ارائه خدمات متنوع شامل:
به جمع کاربران راضی ما بپیوندید و از مزایای زیر بهره مند شوید:
- پشتیبانی ۲۴ ساعته
- نصب سریع و آسان
- قیمتهای رقابتی
همین حالا اقدام کنید و از خدمات ما استفاده کنید! برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید یا به وب سایت ما مراجعه کنید.
صفر و یک، انتخاب هوشمندانه شما در دنیای اینترنت!
منبع:
Microsoft Confirms New Free Update Deadline For Windows Users - forbes