پیشرفتهای علمی در شناخت مغز انسان
به نظر میرسد دانشمندان برای درک بهتر مغز انسان ایدههای جدید و خلاقانهای را دنبال میکنند. تیمی از دانشمندان چینی با الهام از روشهای مطالعه اجرام آسمانی دوردست، چیپی خاص طراحی کردهاند. این چیپ با هدف کشف رازهای مغز به صورت آنلاین طراحی شده است.
مشکل اصلی این است که دانشمندان اکنون میتوانند تصویری کامل از مغز ماهی مولدی را در یک زمان بدست آورند، اما تجزیه و تحلیل این مقدار عظیم اطلاعات بسیار زمانبر است. همانند یک پازل بزرگ بدون تصویر روی جعبه.
دانشمندان چینی متوجه شدند که ستارهشناسان نیز برای تجزیه و تحلیل سریع امواج رادیویی ناگهانی از فضا، نیازمند پردازش سریع دادههای عظیم هستند. بنابراین آنها با الگوبرداری از روش ستارهشناسان، توانستند که چیپی را طراحی کنند که توانایی پردازش حجم عظیمی از دادههای مغزی (مانند صدها فیلم همزمان) را داشته باشد.
پژوهش آنها که در یک مجله معتبر علمی منتشر شده نشان می دهد که این چیپ به خوبی کار میکند و میتواند فعالیت تا ۱۰۰ هزار سلول مغزی ماهی مولدی را دنبال کند.
دانشمندان حتی موفق شدند با استفاده از این چیپ، شنای ماهیان فلجشده را کنترل کنند که یادآور چیپ نورالینک است، اگرچه تفاوتهایی هم بین این دو وجود دارد.
امیدواریم این چیپ کوچک موفق شود و ما را یک قدم بزرگ در شناخت مغز جلو ببرد.
لازم بذکر است که این چیپ میتواند به دانشمندان کمک کند تا کارکرد مغز را در زمان واقعی مطالعه کنند و اطلاعات جدیدی کسب کنند که منجر به درمانهای پزشکی تازهای شود.