CPUهای Loongson ساخت چین پس از لغو ممنوعیت صادرات، راهی روسیه شدند
در اواخر سال 2022، دولت چین صادرات آخرین پردازنده های لونگسون سری LS5000 به روسیه را به دلیل نگرانی های امنیت ملی ممنوع کرد.
اما در مارس 2023، ایالات متحده loongson را در لیست سیاه قرار داد و دسترسی آن را به فناوری های آمریکایی محدود کرد، شاید به همین دلیل است که دولت چین تصمیم به لغو ممنوعیت صادرات این پردازنده ها گرفت.
به گزارش کومرسانت، در نتیجه، حداقل دو شرکت روسی در حال برنامه ریزی برای تولید سیستم های مبتنی بر Loongson هستند.
Norsi-Trans و Promobit با هدف تولید سرورها، سیستم های ذخیره سازی و رایانه هایی با پردازنده های سری 5000 Loongson با استفاده از معماری LoongArch، این ابتکار را رهبری می کنند.
تاکنون، Norsi-Trans حدود 100 پردازنده Loongson را برای مرحله تولید اولیه خریداری کرده است.
آنها همچنین برای ادغام در رجیستری رسمی الکترونیک روسیه چراغ سبز دریافت کرده اند.
این شرکتهای فناوری روسی، پردازندههای Loongson را جایگزینی مناسب برای همتایان آمریکایی خود از AMD و Intel میدانند.
با این حال، یک نکته کوچک وجود دارد: پشتیبانی از نرم افزار.
Norsi-Trans با Basalt SPO، در توسعه سیستم عامل Alt همکاری خواهد کرد تا سیستم عامل را برای کار یکپارچه با پردازنده های Loongson تطبیق دهد.
در همین حال، مشخص نیست چه زمانی Basalt SPO سیستم عامل خود را برای CPU های Loongson آماده می کند.
تصمیمات شرکت های روسی برای انتخاب پردازنده های Loongson با ملاحظات استراتژیک انجام گرفته شد. دولت چین قبلاً صادرات این پردازنده ها را به دلیل اهمیت تکنولوژیکی حیاتی آنها از جمله کاربرد در مجتمع نظامی-صنعتی چین محدود کرده بود.
کاهش این محدودیت ها و احیای دوباره پردازنده های Loongson در همکاری های بین المللی با افزایش تنش های ژئوپلیتیکی همزمان است.
اساساً، Norsi-Trans و Prombit میخواهند یک اکوسیستم فناوری خودکفاتر بسازند که کمتر در برابر تحریمهای خارجی و اختلالات زنجیره تامین آسیبپذیر باشد.
گریگوری سیزننک، مدیر اجرایی IVK در گفتگو با کومرسانت گفت: از آنجایی که معماری X86 و Arm توسط دولت های آمریکا و بریتانیا کنترل می شود، همیشه خطر قطع یا عملکرد نادرست پردازنده وجود دارد.
بنابراین، تراشه های Loongson جذاب تر به نظر می رسند.با این حال، با وجود این پیشرفت های مشترک، کارشناسان صنعت، رعایت جوانب احتیاط را توصیه می کنند.
که این اقدام در حالی که وابستگی به فناوری های آمریکایی را کاهش می دهد، ممکن است وابستگی جدیدی به فناوری چین ایجاد کند.
ماکاروف، رئیس شرکت راس سافت گفت: “ما فقط وابستگی به پردازنده های آمریکایی را با همان وابستگی به پردازنده های چینی جایگزین خواهیم کرد.
بنابراین، لازم است با شرکای چینی برای دسترسی به راهکاری برای تبادل محصولات فناوری اطلاعات روسیه به بازار چین یا دسترسی به فناوری های چینی مذاکره شود.”