هشدار کارشناسان مایکروسافت: هوش مصنوعی هرگز امن نخواهد شد!

۱۳ بهمن ۱۴۰۳ مطالعه ۳ دقیقه

به گفته‌ ی متخصصان خود مایکروسافت، حتی بعد از آزمایش صدها محصول هوش مصنوعی ساخت این شرکت، این نتیجه به دست اومده که هوش مصنوعی نه تنها مشکلات امنیتی موجود رو تشدید می‌کنه، بلکه چالش‌های جدیدی هم ایجاد می‌کنه که انگار پایانی ندارن. به زبان ساده، انگار وارد نبردی بی‌پایان با هوش مصنوعی شدیم.

۲۶ محقق مایکروسافت تو مقاله‌ای که پیش از چاپ منتشر شده، هشدار دادن که «تلاش برای ایمن‌ سازی سیستم‌های هوش مصنوعی هیچ‌ وقت تموم نمی‌شه». این نتیجه‌ی نهایی از بین هشت درس کلیدی هست که توی این مقاله آورده شده، اما خبر خوب اینه که این هشدار لزوماً آخرالزمان نیست. این محققان (که مارک روسینوویچ، مدیر ارشد فناوری آژور هم بین‌ شون هست)، می‌گن که با تلاش بیشتر، می‌ شه هزینه‌ ی حمله به سیستم‌ های هوش مصنوعی رو بالا برد، همونطور که برای بقیه ریسک‌های امنیتی هم انجام شده. بالاخره آیا هیچ سیستم کامپیوتری به طور کامل امن هست؟ بعضی‌ها میگن آره، بعضی‌ها میگن نه! بیشتر بخوانید : آیا هوش مصنوعی می‌تواند جایگزین انسان شود؟

خب، بیاید ببینیم این مقاله چه درس‌هایی رو ارائه داده:

درس اول

 «بفهمید سیستم چه‌ کار می‌تونه بکنه و کجا استفاده می‌شه.» این توصیه به این معنیه که مدل‌های هوش مصنوعی بر اساس طراحی و کاربردشون رفتار متفاوتی دارن، بنابراین برای ایجاد دفاع مؤثر، باید توانایی‌هاشون رو کاملاً درک کرد. مثلاً، تو آزمون مدل‌های زبانی Phi-3، محققان فهمیدن مدل‌های بزرگ‌تر، دستورات کاربر رو بهتر اجرا می‌کنند، که این یه قابلیت کلیدیه، اما در عین حال میتونه برای مدافعان بد هم باشه، چون ممکنه مدل‌ها از دستورات مخرب هم تبعیت کنن. این تیم امنیتی همچنین توصیه می‌کنه که تأثیر امنیتی توانایی‌های یک مدل رو بر اساس هدفش بررسی کنین. چون یه حمله‌ به هوش مصنوعی که برای نویسندگی خلاق طراحی شده، معمولاً خطری برای سازمان نداره، اما حمله به هوش مصنوعی که تاریخچه پزشکی بیمارها رو خلاصه می‌کنه، میتونه عواقب ناخوشایندی داشته باشه.

درس دوم

حملات گرادیانی

 «برای شکست دادن یک سیستم هوش مصنوعی، لازم نیست محاسبات پیچیده انجام بدید.» حملات گرادیانی (Gradient-based attacks) با تغییرات کوچک در ورودی، مدل رو فریب می‌دن و باعث می‌شن که پاسخ نادرستی بده. این نوع حمله‌ها برای مدل‌های متن‌ باز کاربرد دارن که دسترسی به پارامترها و ساختارشون آسونه، اما برای مدل‌های تجاری و اختصاصی این روش کار نمی‌کنه. اما تیم امنیت مایکروسافت می‌گه، روش‌های حمله‌ی ساده‌ تر (مثل فریب کاربر از طریق رابط کاربری) اغلب مؤثرتر هستن و چون مدل‌های هوش مصنوعی فقط یه جزء کوچیک از یک سیستم بزرگ‌ تر هستن، حمله‌های مؤثرتر بیشتر به سراغ بقیه نقاط ضعف سیستم میرن.

درس سوم

 «تست امنیتی هوش مصنوعی، معیار ایمنی نیست.» تست معیار، ریسک‌های شناخته شده رو اندازه‌ گیری می‌کنه، در حالی که هدف تست‌های امنیتی، کشف ریسک‌های جدیده. هر دو مهم هستن، ولی تفاوت دارن.

درس چهارم

 «خود کارسازی می‌تونه کمک کنه تا ریسک‌های بیشتری پوشش داده بشه.» کسانی که تجربه‌ ی کار در حوزه‌ی امنیت رو دارن، با اسکن و تحلیل خودکار آشنا هستن. مایکروسافت هم برای این کار از ابزاری به اسم PyRIT استفاده میکنه که هم کمک میکنه تا بهتر امنیت رو بررسی کنن و هم این ابزار میتونه به کسایی که میخوان حمله کنن هم کمک بکنه!

درس پنجم

 «عنصر انسانی تو تست امنیتی هوش مصنوعی حیاتیه.» با اینکه خودکارسازی برای بررسی های امنیتی خیلی مهمه، باز هم باید انسان ها توی حلقه باشن. محقق ها میگن که مهارت های فنی، درک فرهنگی و هوش هیجانی برای بررسی های امنیتی خیلی ضروریه. اونا همچنین هشدار میدن که باید حواستون به سلامت روان اعضای تیم امنیتی باشه، چون اونا ممکنه با محتوای ناخوشایند تولید شده توسط هوش مصنوعی، زیاد رو به رو بشن.

درس ششم

 هوش مصنوعی بدون اشاره به جنسیت، همواره تصویر یک زن رو به عنوان منشی و یک مرد رو به عنوان رئیس ترسیم می‌ کرده

 «آسیب‌های ناشی از هوش مصنوعی گسترده‌ ان، اما اندازه‌ گیری‌شون سخته.» برخلاف یه آسیب‌ پذیری نرم‌ افزاری که قابل تکرار و توضیح دادنه، آسیب‌هایی که هوش مصنوعی ایجاد می‌کنه، معمولاً مبهم‌ ترن و اندازه گیریشون هم سخت تره. مثلاً، تو یکی از آزمایش‌ها از یه هوش مصنوعی تصویری خواسته شده تصویری از یه منشی که جلوی رئیسش ایستاده رو تولید کنه. نکته جالب اینجاست که هوش مصنوعی بدون اشاره به جنسیت، همواره تصویر یک زن رو به عنوان منشی و یک مرد رو به عنوان رئیس ترسیم می‌ کرده، که این مسئله نشون می‌ده که چطور هوش مصنوعی می‌تونه کلیشه‌های جنسیتی رو تقویت کنه.

و اما درس هفتم

«مدل‌های زبانی بزرگ، ریسک‌های امنیتی موجود رو تشدید می‌کنن و ریسک‌های جدیدی ایجاد می‌کنن.»

محققین مایکروسافت می‌گن: «به دلیل محدودیت‌های اساسی مدل‌های زبانی، باید فرض کرد که اگر ورودی نامعتبر به هوش مصنوعی داده بشه، خروجی غیرقابل پیش‌بینی تولید می‌کنه. و وقتی اون ورودی شامل اطلاعات محرمانه باشه، باید فرض کرد که مدل، اون اطلاعات رو هم افشا می‌کنه.»

شاید این خبر برای متخصصان امنیت، خبر خوبی هم باشه، چون ریسک‌های جدید یعنی نیاز بیشتر به متخصص امنیتی، یعنی شغل بیشتر! اگه فکر می‌کردین ویندوز پر از وصله‌های امنیتیه، منتظر باشید تا هوش مصنوعی رو هم بهش اضافه کنین.

چرا صفر و یک؟

همین حالا به صفر و یک بپیوندید . ما ارائه‌ دهنده خدماتی مانند VDSL،کولوکیشن، +ADSL2 ،   هستیم. با ما، از تجربه‌ ای متمایز و پشتیبانی بی‌ نظیر لذت ببرید.

 همین حالا با ما تماس بگیرید!


داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۹

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۸

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت📥

آموزش دانلود از اینترنت📥

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۴

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یکی از پرکاربردترین عبارت های این روزهاست که در گوشه و کنار فضای مجازی از آن زیاد می شنویم. اما فیلتر کردن یعنی چه ؟ فیلتر کردن به معنای بستن سایت به روی کاربران تعیین شده است. به صورتی که این کاربران نتوانند به راحتی به برنامه ها و سایت های مورد نظر […]

۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ۴

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *