SDN یکی از مفاهیم پرکاربرد در شبکه است که کاربرد مهم ین دارد. اما مفهوم sdn در شبکه چیست؟ و چگونه کار می کند. در این مقاله به بررسی همه چیز در رابطه با SDN می پردازیم. با ما همراه باشید.
شبکه نرم افزاری تعریف شده (SDN) چیست؟
شبکههای تعریفشده نرمافزار (SDN) رویکردی برای شبکهسازی است که از کنترلکنندههای مبتنی بر نرمافزار یا رابطهای برنامهنویسی کاربردی (API) برای ارتباط با زیرساختهای سختافزاری زیربنایی و ترافیک مستقیم در شبکه استفاده میکند.
این مدل با شبکه های سنتی متفاوت است که از دستگاه های سخت افزاری اختصاصی (یعنی روترها و سوئیچ ها) برای کنترل ترافیک شبکه استفاده می کنند. درواقع SDN در شبکه می تواند یک شبکه مجازی یا یک سخت افزار سنتی را از طریق نرم افزار ایجاد و کنترل کند.
در حالی که مجازیسازی شبکه به سازمانها اجازه میدهد تا شبکههای مجازی مختلف را در یک شبکه فیزیکی واحد تقسیم کنند، یا دستگاهها را در شبکههای فیزیکی مختلف برای ایجاد یک شبکه مجازی واحد به هم متصل کنند، شبکههای تعریفشده توسط نرمافزار روش جدیدی را برای کنترل مسیریابی بستههای داده از طریق یک سرور متمرکز امکانپذیر میسازد.
مزایای شبکه های نرم افزاری تعریف شده (SDN)
بسیاری از سرویسها و برنامههای کاربردی امروزی، بهویژه زمانی که شامل فضای ابری میشوند، بدون SDN نمیتوانند کار کنند. SDN اجازه می دهد تا داده ها به راحتی بین مکان های توزیع شده حرکت کنند، که برای برنامه های ابری بسیار مهم است.
علاوه بر این، SDN از جابجایی سریع بارهای کاری در سراسر شبکه پشتیبانی می کند. برای مثال، تقسیم یک شبکه مجازی به بخشها، با استفاده از تکنیکی به نام مجازیسازی توابع شبکه (NFV)، به ارائهدهندگان مخابراتی اجازه میدهد تا خدمات مشتری را به سرورهای ارزانتر یا حتی به سرورهای خود مشتری منتقل کنند.
چرا SDN مهم است؟
درواقع SDN در شبکه نشاندهنده یک گام مهم به جلو نسبت به شبکههای سنتی است، زیرا موارد زیر را ممکن میسازد:
افزایش کنترل با سرعت و انعطافپذیری بیشتر
توسعهدهندگان بهجای برنامهنویسی دستی چندین دستگاه سختافزاری خاص، میتوانند با برنامهنویسی یک کنترلکننده مبتنی بر نرمافزار استاندارد، جریان ترافیک روی شبکه را کنترل کنند. مدیران شبکه همچنین انعطاف پذیری بیشتری در انتخاب تجهیزات شبکه دارند، زیرا می توانند یک پروتکل واحد را برای برقراری ارتباط با هر تعداد دستگاه سخت افزاری از طریق یک کنترل کننده مرکزی انتخاب کنند.
امنیت بالای SDN در شبکه
یک شبکه تعریفشده توسط نرمافزار قابلیت دید را در کل شبکه ارائه میکند و دیدی جامعتر از تهدیدات امنیتی ارائه میدهد. با گسترش دستگاه های هوشمندی که به اینترنت متصل می شوند، SDN مزایای آشکاری نسبت به شبکه های سنتی ارائه می دهد. اپراتورها می توانند مناطق جداگانه ای برای دستگاه هایی ایجاد کنند که به سطوح مختلف امنیتی نیاز دارند، یا بلافاصله دستگاه های در معرض خطر را قرنطینه کنند تا نتوانند بقیه شبکه را آلوده کنند.
زیرساخت شبکه قابل تنظیم
با یک شبکه نرم افزاری تعریف شده، مدیران می توانند خدمات شبکه را پیکربندی کنند و منابع مجازی را برای تغییر زیرساخت شبکه در زمان واقعی از طریق یک مکان متمرکز اختصاص دهند. این به مدیران شبکه اجازه میدهد تا جریان دادهها را از طریق شبکه بهینه کنند و برنامههایی را که نیاز به دسترسی بیشتر دارند اولویتبندی کنند.
تفاوت sdn در شبکه با شبکه های سنتی
SDN مبتنی بر نرم افزار است، در حالی که شبکه سنتی مبتنی بر سخت افزار است. از آنجایی که صفحه کنترل مبتنی بر نرم افزار است، SDN در شبکه های مدرن بسیار انعطاف پذیرتر از شبکه های سنتی است. این به مدیران اجازه می دهد تا شبکه را کنترل کنند، تنظیمات پیکربندی را تغییر دهند، منابع تهیه کنند و ظرفیت شبکه را افزایش دهند همه از طریق یک رابط کاربری متمرکز، بدون نیاز به سخت افزار بیشتر.
همچنین تفاوت های امنیتی بین SDN و شبکه های سنتی وجود دارد. به لطف دید بیشتر و توانایی تعریف مسیرهای امن، SDN از بسیاری جهات امنیت بهتری را ارائه می دهد. با این حال، از آنجایی که شبکه های تعریف شده توسط نرم افزار از یک کنترل کننده متمرکز استفاده می کنند، ایمن سازی کنترل کننده برای حفظ یک شبکه ایمن بسیار مهم است.
طرز کار شبکه های تعریف شده با نرم افزار (SDN)
در SDN (مانند هر چیزی که مجازی شده است)، نرم افزار از سخت افزار جدا می شود. SDN صفحه کنترلی را که تعیین میکند ترافیک به نرمافزار ارسال شود، حرکت میدهد و صفحه دادهای را که در واقع ترافیک را در سختافزار به جلو میبرد، ترک میکند. این به مدیران شبکه ای که از شبکه های تعریف شده توسط نرم افزار استفاده می کنند اجازه می دهد تا کل شبکه را از طریق یک صفحه شیشه ای برنامه نویسی و کنترل کنند به جای اینکه بر اساس دستگاه بر اساس دستگاه باشند.
سه بخش برای یک معماری SDN در شبکه وجود دارد که ممکن است در مکانهای فیزیکی مختلف قرار گیرند:
- برنامههایی که درخواستهای منابع یا اطلاعات مربوط به شبکه را به عنوان یک کل ارتباط میدهند
- کنترلکنندههایی که از اطلاعات برنامهها برای تصمیمگیری در مورد مسیریابی بسته داده استفاده میکنند
- دستگاه های شبکه، که اطلاعاتی را از کنترل کننده در مورد مکان انتقال داده ها دریافت می کنند
دستگاه های شبکه فیزیکی یا مجازی در واقع داده ها را از طریق شبکه جابجا می کنند. در برخی موارد، سوئیچهای مجازی، که ممکن است در نرمافزار یا سختافزار تعبیه شده باشند، مسئولیت سوئیچهای فیزیکی را بر عهده میگیرند و عملکرد آنها را در یک سوئیچ هوشمند واحد تجمیع میکنند. سوئیچ یکپارچگی بسته های داده و مقصد ماشین مجازی آنها را بررسی می کند و بسته ها را به امتداد حرکت می دهد.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی مفهوم sdn در شبکه پرداخته شد تا با توجه به آن بتوانید اطلاعات خود را در رباطه با این مفهوم مهم ارتقا بخشید.
سوالات متداول SDN در شبکه
- طرز کار SDN چگونه است؟
SDN به صورت معماری سه لایه کار کرده و به واسطه آن می تواند تبادل اطلاعات را انجام دهد. - مزایای SDN چیست؟
از مزایای شبکه های تعریف شده با نرم افزار می توان به امنیت بالا، پخش بار بر روی سرور و … اشاره کرد. - چرا sdn در شبکه مهم است؟
زیرا SND به نوعی باعث انعطاف پذیر شدن شبکه شده و سبب می شود تا کانفیگ و پیکربندی آن بهتر پیش رود.
در سالهای اخیر، مزیتها، نوآوریها، پیشرفتها و انواع برنامههای کاربردی اینترنت اشیا موضوعی منظم در رسانههای جمعی بوده است. کل مفهومی که شامل همکاری خودکار میلیون ها دستگاه مختلف در یک شبکه جهانی می شود، حدود سه دهه قدمت دارد. با این حال، توسعه سریع آن نسبتاً اخیراً آغاز شده است. اگرچه برخی از مخترعان با پیشنهاد هر وسیله ای این ایده را به افراط میبرند.
به صفر و یک بپیوندید!
با صفر و یک، به اینترنت پرسرعت و خدمات متنوع دسترسی پیدا کنید.
چرا معتبریم ؟
- پشتیبانی 24/7
- پایداری و سرعت بالا
- قیمتهای مناسب
همین حالا تماس بگیرید و از خدمات بینظیر ما بهره مند شوید.