اینترنت ماهواره‌ ای چیست؟🛰️

۲ آذر ۱۴۰۱ مطالعه ۲ دقیقه

اگر شما در محلی دور از مرکز شهر زندگی یا کار می‌کنید، پس گزینه‌های اتصال اینترنتی کمی خواهید داشت. یکی از این گزینه‌ها اتصال اینترنتی Dial-up است و گزینه‌ی دیگر احتمالا اتصال اینترنت ماهواره‌ای خواهد بود.

اینترنت ماهواره‌ ای یک اتصال بدون سیم است و شامل ۳ ظرف ماهواره است؛ یکی در هاب ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت یا ISP، یکی در فضا و دیگری به تجهیزات شما متصل است. علاوه‌بر ظرف ماهواره، شما به یک مودم و کابل‌های برای برقراری ارتباط میان ظرف ماهواره و مودم نیاز دارید. هنگامی که همه‌ی تجهیزات موجود، ISP سیگنال‌های اینترنت را در فضا ارسال می‌کند و سپس آن را تحویل شما می‌دهد. هر زمانی که شما درخواست (مانند دانلود، یک صفحه جدید، ارسال ایمیل و غیره) می‌دهید، این درخواست در فضا ابتدا به ظرف ماهواره و سپس به هاب ISP می‌رود. سپس درخواستِ کامل‌شده، در میان فضا به ظرف ماهواره‌ ی شما و پس از آن به کامپیوتر شما بر‌می‌گردد.

چرا از اینترنت ماهواره‌ ای استفاده می‌کنیم؟

تنها دلیل این که چرا از اینترنت ماهواره‌ ای استفاده می‌کنیم، این است که شاید شما در مکانی زندگی می‌کنید که سایر گزینه‌های اتصالات اینترنت مانند کابل و DSL در دسترس نیست و ثبت نام اینترنت به روشی دیگر برای شما مقدور نمی باشد. اگر شما از اتصال اینترنتی Dial-up استفاده می‌کنید، اینترنت ماهواره‌ ای یک ارتقاء برای آن خواهد بود، زیرا سرعت اینترنت ماهواره‌ ای به‌طور قابل توجهی سریع‌تر است. بنابراین در جواب سوال اینکه بین سرویس اینترنت Dial-up و اینترنت ماهواره ای کدام یک بهترین سرویس اینترنت  می باشد؟ می توان پاسخ داد که از نظر سرعت اینترنت ، اینترنت ماهواره ای تجربه سرعت بیشتری را به کاربر می دهد

به‌غیر از این‌ دلیل، دلایل زیادی برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ ای وجود ندارد. در ادامه بامطالعه‌ی مزایا و معایب اینترنت ماهواره‌ ای دلیل آن را متوجه خواهید شد.

معایب اینترنت ماهواره‌ ای

معایب اینترنت ماهواره‌ای

  • آب‌وهوا بر مسیر سیگنال اثر می‌گذارد؛ در طول شرایط بد آب‌وهوایی مانند بادهای شدید یا باران‌های طوفانی، شما باید انتظار اینترنت ظعیف را داشته باشید؛ فرض بر این است که شما همیشه اینترنت دارید.
  • تاخیر ضعیف یا نرخ پینگ (ping) بالا؛ نرخ پینگ و تاخیر اساسا یکی هستند. هر دو مورد، مدت زمانی که طول می‌کشد تا دو کامپیوتر، دستگاه، سرویس یا سرور در یک شبکه ارتباط برقرار کنند، آزمایش می‌کنند.

در مورد اینترنت ماهواره‌ ای، نرخ پینگ مربوط به چگونگی سرعت ارسال و دریافت فایل‌ها است. زمانی که شما باید دیتایی را به فضا، ISP ارسال کنید و دوباره برگردد، اینترنت ماهواره‌ ای تاخیر ضعیف یا میزان پینگ بالایی دارد. بنابراین اگر شما یک gamer هستید یا نیاز دارید که از سرویس‌های VoIP استفاده کنید، اینترنت ماهواره‌ ای برای شما مناسب نیست.

  • مانع‌های کوچک می‌توانند سیگنال را تحت تاثیر قرار بدهند، ظرف شما باید به سمت جنوب (در جهت سایر ظروف ماهواره‌ای) باشد و هر چیزی در مسیر سیگنال ظرف شما قرار دارد، مانند شاخه‌ها یا ساختمان‌ها، می‌توانند بر کیفیت سیگنال اثر بگذارند. اگر در جنگل زندگی می‌کنید، این اتصال اینترنتی می‌تواند مشکل بزرگی برای شما باشد.
  • محدودیت‌های پهنای باند؛ هر ماه شما پهنای باند زیادی خواهید داشت که می‌توانید از ان استفاده کنید، پیش از آن که ISP از میزان آن بکاهد. این امر مطابق با سیاست منصفانه استفاده‌ی آن‌ها است. در عوض آن برخی ISPها پهنای باند روزانه تعیین می‌کنند، که کمی بهتر است، زیرا اگر شما پهنای باند خود را به‌صورت زودهنگام مصرف می‌کنید، دیگر لزومی ندارد که صبذ کید تا ماه تمام شود.
  • VPN ها با اینترنت ماهواره‌ ای سازگار نیستند؛ زیرا آن‌ها به تاخیر کم و پهنای باند بالا نیاز دارند که کاملا متناقض با اینترنتی است که از طریق ماهواره دریافت می‌کنید.
  • اینترنت ماهواره‌ ای نسبتا گران است؛ شما برای پرداخت هزینه اینترنت با سرعت ۲ مگابایت بر ثانیه، مبلغی در حدود ۱۰۰ دلار در هر ماه پرداخت خواهید کرد. این هزینه ۲ برابر هزینه‌ی ماهیانه‌ی اتصال اینترنتی کابل با سرعت ۲۵ برابر بهتر است.

مزایای اینترنت ماهواره‌ ای

مزایا اینترنت ماهواره‌ای

  • اینترنت ماهواره‌ ای سریع‌تر از Dial-up‌ است؛ البته این مزیت به پکیجی که خریداری می‌کنید، بستگی دارد. اما شما می‌توانید این انتظار را داشته باشید که اینترنت ماهواره‌ ای شما ۱۰ تا ۳۵ برابر سریع‌تر از اینترنت Dial-up باشد.
  • اتصالات اینترنت ماهواره‌ ای می‌توانند مصارف بالای پهنای باند را مدیریت کنند؛ بنابراین سرعت یا کیفیت اینترنت شما نباید تحت تاثیر «تعداد زیاد کاربران» یا «زمان‌های اوج مصرف» قرار بگیرد.
  • برای اینترنت ماهواره‌ای شما به یک خط تلفن نیاز ندارید.

همان‌طور که مشاهده کردید، معایب اینترنت ماهواره‌ ای بسیار بیشتر از مزایای آن است به همین دلیل در حال حاضر نمی توان آن را به عنوان بهترین سرویس اینترنت دانست. این اتصال اینترنتی بهترین یا معقول‌ترین گزینه نیست و به‌طرز عجیبی گران است. برخی از هزینه‌ها ممکن است به‌خاطر تکنولوژی باشند، امام این چیزی است که تقاضا و عرضه می‌شود. در همه‌ی مکان‌ها عرضه‌ی زیادی برای اینترنت وجود ندارد؛ بنابراین تقاضا وهزینه‌ها دحال افزایش هستند تا این مسئله را منعکس کنند.

همان‌طور که گفته شد، زمانی‌که اینترنت ماهواره‌ ای تنها گزینه‌ای است که در اختیار دارید، عیب‌جویی کردن از آن یا نکوهش آن کار دشواری است. اگر شما به اتصالات اینترنتی DSL یا کابل دسترسی دارید، باید که یکی از آن‌ها را در عوض اینترنت ماهواره‌ ای انتخاب کنید. اینترنت ماهواره‌ ای سریع‌تر از Dial-up است و این نوع اتصال اینترنتی، دسترسی به اینترنت را برای نواحی که به سایر اتصالات اینترنتی دسترسی ندارند، فراهم می‌کند. و به‌عنوان کلام آخر، داشتن اینترنت ماهواره‌ ای بهتر از این است که هیچ دسترسی به اینترنت نداشته باشید.

حال که با مفهوم اینترنت ماهواره ای آشنا شده اید پیشنهاد میکنیم درباره ی تفاوت اینترنت بی سیم ثابت و اینترنت ماهواره ای نیز مطالعاتی داشته باشید.

ارتباط سریع‌تر، زندگی بهتر!

به صفر و یک بپیوندید و از خدمات اینترنت پرسرعت ما بهره‌ مند شوید.

خدمات ما شامل:

  • VDSL: اینترنت پرسرعت برای خانه و کار.
  • +ADSL2: اینترنت پایدار برای استفاده روزمره.
  • TD-LTE: اینترنت بی‌سیم با سرعت بالا.
  • وایرلس اشتراکی: اتصال قابل اعتماد برای همه.

همین حالا تماس بگیرید و به دنیای جدید اینترنت وصل شوید!


داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۷

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت📥

آموزش دانلود از اینترنت📥

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۳

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۳

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

امروزه در دنیای مدرن و پیشرفته‌ای زندگی می‌کنیم که پتانسیل‌های کسب‌وکارها بدون معرفی در فضای مجازی، دست‌نخورده و اتلاف شده باقی می‌مانند و امکان شکست آن‌ها افزایش می‌یابد. بنابراین، طراحی و استفاده از یک وب سایت می‌تواند به گسترش این کسب‌وکارهای کوچک کمک کند و آن را به سرعت توسعه دهد. این وب سایت به […]

۳۰ شهریور ۱۴۰۰ ۲

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۱ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هادی عظیمی ۲ سال پیش

سلام وقتتون بخیر مطالبی که گفتید بسیار آموزنده بود مچکرممم