امنیت شبکه چیست؟ 🖧🌐

۱۳ اسفند ۱۴۰۱ مطالعه ۱ دقیقه

امنیت شبکه به اقداماتی اطلاق می شود که برای محافظت از یک شبکه کامپیوتری و داده های آن در برابر دسترسی یا آسیب غیرمجاز انجام می شود. این یکی از جنبه های ضروری امنیت سایبری است، زیرا شبکه ها می توانند توسط هکرها، بدافزارها یا سایر تهدیدات سایبری در معرض خطر قرار گیرند. در این مقاله، ما به پرسش اصول امنیت شبکه چیست؟ و اهمیت آن در حفاظت از دارایی های دیجیتال خود را بررسی خواهیم کرد.

منظور از شبکه یا Network چیست؟

اولاً، درک اینکه شبکه چیست ضروری است. در زمینه محاسبات، شبکه به گروهی از دستگاه های متصل به هم اطلاق می شود که می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این دستگاه ها می توانند کامپیوترها، سرورها، روترها، سوئیچ ها و سایر تجهیزات شبکه باشند. هدف یک شبکه این است که به اشتراک گذاری منابع مانند داده ها، برنامه ها و دستگاه ها را بین دستگاه های متصل فعال کند. با این درک، می توانیم ببینیم که چرا امنیت شبکه حیاتی است. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر درباره سوئیچ شبکه می توانید مقاله سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟ را مطالعه بفرمایید.

مهم ترین اصول امینت شبکه چیست؟

از دسته اصل هایی که در امینت شبکه یا Network security اهمیت به سزایی دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

لزوم محرمانگی در Network Security

یکی از اصول اساسی امنیت شبکه، محرمانگی است. محرمانه بودن به محافظت از داده های حساس در برابر دسترسی غیرمجاز اشاره دارد. این اصل با اجرای کنترل‌های دسترسی به دست می‌آید که دسترسی افراد به داده‌ها و نحوه دسترسی آنها را محدود می‌کند. به عنوان مثال، رمز عبور و رمزگذاری معمولا برای محافظت از داده های حساس در برابر دسترسی غیرمجاز استفاده می شود. علاوه بر این، فایروال ها را می توان برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به خود شبکه استفاده کرد و در نتیجه از تمام داده های موجود در شبکه محافظت کرد.

اهمیت حفظ یکپارچگی در شبکه برای امنیت

دومین اصل امنیت شبکه یکپارچگی است. یکپارچگی به محافظت از داده ها در برابر تغییرات غیرمجاز اشاره دارد. این اصل با اجرای کنترل هایی به دست می آید که تضمین می کند داده ها به هیچ وجه دستکاری یا تغییر نمی کنند. به عنوان مثال، امضای دیجیتال می تواند برای اطمینان از عدم تغییر داده ها از زمان ایجاد آنها استفاده شود. علاوه بر این، می‌توان پشتیبان‌گیری و طرح‌های بازیابی فاجعه را برای اطمینان از بازگرداندن داده‌ها به حالت اولیه خود در صورت نقض امنیت یا از دست دادن داده‌ها ایجاد کرد.

اهمیت حفظ یکپارچگی در شبکه برای امنیت

نقش محدودیت در دسترسی کاربران به شبکه در حفظ امینت چیست؟

در دسترس بودن سومین اصل امنیت شبکه است. در دسترس بودن به توانایی کاربران مجاز برای دسترسی به شبکه و منابع آن در صورت نیاز اشاره دارد. این اصل با اجرای کنترل هایی حاصل می شود که تضمین می کند شبکه و منابع آن همیشه در دسترس هستند. به عنوان مثال، سیستم‌ های اضافی می‌ توانند برای اطمینان از این که اگر یک سیستم از کار بیفتد، سیستم دیگری می‌ تواند کار را به دست بگیرد، ایجاد شود. علاوه بر این، ابزارهای مدیریت پهنای باند را می توان برای اطمینان از اینکه شبکه تحت تأثیر ترافیک قرار نمی گیرد، استفاده کرد که می تواند منجر به خرابی یا کاهش دسترسی شود.

محدود کردن دسترسی کاربردان با مجوز

مجوز پنجمین اصل امنیت شبکه است. مجوز به فرآیند اعطای دسترسی کاربران یا دستگاه ها به منابع خاص در شبکه اشاره دارد. این اصل با اجرای کنترل هایی که دسترسی کاربران یا دستگاه ها به منابع خاص را محدود می کند به دست می آید. به عنوان مثال، لیست های کنترل دسترسی را می توان برای محدود کردن دسترسی به فایل ها یا پوشه های خاص در یک سرور فایل استفاده کرد. علاوه بر این، بخش بندی شبکه می تواند برای محدود کردن دسترسی دستگاه ها به خود شبکه استفاده شود.

لزوم احراز هویت کاربران در استفاده از Network

احراز هویت یکی دیگر از اصول مهم امنیت شبکه است. احراز هویت به فرآیند تأیید هویت یک کاربر یا دستگاه قبل از اجازه دسترسی به شبکه یا منابع آن اشاره دارد. این اصل با اجرای کنترل‌هایی که کاربران را ملزم می‌کند قبل از اینکه به آنها دسترسی داده شود، اعتبارنامه‌ هایی مانند نام کاربری و رمز عبور ارائه دهند، به دست می‌آید. علاوه بر این، احراز هویت دو مرحله‌ای می‌تواند برای ارائه یک لایه امنیتی اضافی با نیاز به نوع دوم احراز هویت، مانند اثر انگشت یا نشانه، استفاده شود.

لزوم احراز هویت کاربران در استفاده از Network

پشتیبانی Network از مهم ترین اصول در حفظ امنیت شبکه

در نهایت، پاسخگویی یکی دیگر از اصول مهم امنیت شبکه است. پاسخگویی به توانایی ردیابی فعالیت ها در شبکه به کاربر یا دستگاه مسئول آنها اشاره دارد. این اصل با پیاده‌ سازی کنترل‌ هایی که تمام فعالیت‌ های شبکه را ثبت می‌کنند و آن‌ ها را با یک کاربر یا دستگاه مرتبط می‌کنند، به دست می‌ آید. به عنوان مثال، لاگ کردن را می توان برای ردیابی افرادی که به یک فایل یا پوشه خاص و زمانی که به آن دسترسی داشته اند، استفاده کرد. علاوه بر این، از سیستم‌ های تشخیص نفوذ می‌ توان برای هشدار دادن به پرسنل امنیتی در مورد هرگونه فعالیت مشکوک در شبکه استفاده کرد.

سخن پایانی

امنیت شبکه یک جنبه ضروری امنیت سایبری است. این شامل محافظت از یک شبکه کامپیوتری و داده های آن در برابر دسترسی یا آسیب غیرمجاز است. اصول امنیت شبکه شامل محرمانه بودن، یکپارچگی، در دسترس بودن، احراز هویت، مجوز و پاسخگویی است.

صفر و یک، انتخاب یک!

آماده‌ اید تجربه‌ ای متفاوت از اینترنت پرسرعت را آغاز کنید؟ با خدمات حرفه‌ ای صفر و یک، از +ADSL2 گرفته تا TD-LTE و VDSL، دنیایی از سرعت و کیفیت را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

پشتیبانی ۲۴ ساعته، سرعت بالا و پایداری شبکه را از ما بخواهید! همین امروز با ما تماس بگیرید و از مشاوره کارشناسان ما برای انتخاب بهترین سرویس بهره‌ مند شوید. به جمع هزاران کاربر راضی صفر و یک بپیوندید و تجربه‌ ای شگفت‌ انگیز از اینترنت پرسرعت را آغاز کنید!

همین حالا تماس بگیرید و از تخفیف ویژه بهره‌ مند شوید!

سوالات متداول امنیت شبکه چیست؟

  1. انواع رایج تهدیدات سایبری که می توانند امنیت شبکه را به خطر بیندازند کدامند؟
    انواع مختلفی از تهدیدات سایبری وجود دارد که می تواند امنیت شبکه را به خطر بیندازد، از جمله ویروس ها، بدافزارها، باج افزارها، حملات فیشینگ، حملات انکار سرویس توزیع شده (DDoS) و حملات مهندسی اجتماعی. این تهدیدها می‌توانند از آسیب‌پذیری‌های شبکه مانند نرم‌افزار قدیمی یا رمزهای عبور ضعیف برای دسترسی به داده‌های حساس یا اختلال در عملیات شبکه سوء استفاده کنند.
  2. چگونه می توان امنیت شبکه را در یک سازمان بهبود بخشید؟
    امنیت شبکه را می توان با اجرای ترکیبی از کنترل های فنی مانند فایروال ها، نرم افزارهای آنتی ویروس و سیستم های تشخیص نفوذ و همچنین کنترل های اداری مانند آموزش کارکنان و سیاست های امنیتی در یک سازمان بهبود بخشید. ممیزی های امنیتی منظم و ارزیابی آسیب پذیری ها نیز می تواند به شناسایی و رفع نقاط ضعف در شبکه کمک کند.
  3. نقش رمزگذاری در امنیت شبکه چیست؟
    رمزگذاری یکی از مؤلفه‌های کلیدی امنیت شبکه است زیرا می‌تواند با رمزگذاری داده‌های حساس را از دسترسی غیرمجاز محافظت کند تا فقط کاربران مجاز بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. رمزگذاری می‌تواند برای محافظت از داده‌ها هم در حین انتقال و هم در حالت استراحت استفاده شود، و الگوریتم‌ها و پروتکل‌های رمزگذاری مختلفی برای اطمینان از امنیت داده‌ها وجود دارد.

داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۷

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت📥

آموزش دانلود از اینترنت📥

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۳

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۳

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

امروزه در دنیای مدرن و پیشرفته‌ای زندگی می‌کنیم که پتانسیل‌های کسب‌وکارها بدون معرفی در فضای مجازی، دست‌نخورده و اتلاف شده باقی می‌مانند و امکان شکست آن‌ها افزایش می‌یابد. بنابراین، طراحی و استفاده از یک وب سایت می‌تواند به گسترش این کسب‌وکارهای کوچک کمک کند و آن را به سرعت توسعه دهد. این وب سایت به […]

۳۰ شهریور ۱۴۰۰ ۲

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *