IP یا پروتکل اینترنت مجموعه ای از قوانین برای ارتباط از طریق اینترنت است، مانند ارسال نامه، پخش ویدئو یا اتصال به یک وب سایت. آدرس IP یک شبکه یا دستگاه را در اینترنت شناسایی می کند. پروتکل های اینترنتی فرآیند تخصیص آدرس IP به هر دستگاه منحصر به فرد خود را مدیریت می کنند. به این ترتیب، به راحتی میتوانید ببینید که کدام دستگاههای موجود در اینترنت چه اطلاعاتی را ارسال، درخواست و دریافت میکنند. اما IP اینترنت چیست؟ در ادامه به بررسی دقیق این مفهوم می پردازیم. با ما همراه باشید.
منظور از IP آدرس در اینترنت چیست؟
آدرسهای IP مانند شمارههای تلفن هستند و به همین منظور عمل میکنند. وقتی با شخصی تماس می گیرید، شماره تلفن شما هویت شما را مشخص می کند و به فردی که به تلفن پاسخ می دهد اطمینان می دهد که شما همانی هستید که می گویید. آدرسهای IP وقتی آنلاین هستید دقیقاً همین کار را میکنند به همین دلیل است که هر دستگاهی که به اینترنت متصل است یک آدرس IP دارد.
دو نوع آدرس IP وجود دارد:
- IPv4
- IPv6
اگر اعداد را بشمارید، تشخیص تفاوت آسان است. آدرسهای IPv4 شامل یک سری از چهار عدد است که از 0 (به جز شماره اول) تا 255 متغیر است، که هر کدام با یک نقطه از شماره بعدی جدا میشوند مانند 5.62.42.77. آدرس های IPv6 به صورت هشت گروه از چهار رقم هگزادسیمال نشان داده می شوند که گروه ها با دو نقطه از هم جدا شده اند. یک آدرس IPv6 معمولی ممکن است به این صورت باشد: 2620:0aba2:0d01:2042:0100:8c4d:d370:72b4. از این رو شما به راحتی می توانید آدرس IP خود را پیدا کنید.
یک آدرس IP دارای دو بخش است: شناسه شبکه، که شامل سه شماره اول آدرس است، و شناسه میزبان، شماره چهارم آدرس. بنابراین در شبکه خانگی شما برای مثال 192.168.1.1 و 192.168.1 شناسه شبکه است و شماره نهایی شناسه میزبان است. شناسه شبکه نشان می دهد که دستگاه در کدام شبکه است. شناسه میزبان به دستگاه خاصی در آن شبکه اشاره دارد. (معمولا روتر شما 0.1 است و به هر دستگاه بعدی 0.2، .3 و غیره اختصاص داده می شود.)
آدرس های IP از کجا تولید می شوند؟
قدمت IPv4 به اوایل دهه 1980 باز می گردد، زمانی که اینترنت یک شبکه خصوصی برای ارتش بود. IPv4 مجموعاً دارای 4.3 میلیارد آدرس است که به نظر بسیار می رسد. اما با وجود همه رایانهها، تلفنهای هوشمند و تبلتهایی که به اینترنت وصل میشوند، به غیر از دستگاههای IoT، آدرسهای IPv4 ما تمام شده است. ترفندهای فنی بسیار هوشمندانه شبکه سازی، همه چیز را ادامه داده است.
کارگروه مهندسی اینترنت که فنآوریهای اینترنت را طراحی میکند، حدود یک دهه پیش IPv6 را ارائه کرد. دارای یک مجموعه تشکیل شده از از 340 آدرس. این عدد 340 است که با 36 صفر همراه است. به این معنی که (در تئوری) هرگز نمیتوانیم آدرسها را تمام کنیم. این به آرامی جایگزین IPv4 می شود، اما در حال حاضر، این دو با هم وجود دارند. جهت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله همه چیز درباره IPv6 را مطالعه نمایید.
آدرس های IP عمومی و تفاوت آن با Local
در پاسخ به انواع مختلف IP اینترنت چیست؟ باید گفت که به طور کل دو نوع آدرس IP وجود دارد: آدرس IP خارجی یا عمومی. و داخلی که آدرس محلی یا خصوصی نیز نامیده می شود. ارائه دهنده خدمات اینترنت شما (ISP) آدرس خارجی شما را به شما می دهد. هنگام گشت و گذار در وب، سایتی که از آن بازدید می کنید باید بداند که شما کی هستید (به دلایل نظارت بر ترافیک). ISP شما از آدرس IP خارجی شما برای معرفی وب سایت و برقراری ارتباط استفاده می کند.
شما یک آدرس IP متفاوت برای اهداف داخلی دارید، مانند شناسایی دستگاه های خود در یک شبکه خانگی یا داخل یک دفتر تجاری. آدرس IP محلی یا داخلی توسط روتر که سخت افزاری است که یک شبکه محلی را به اینترنت متصل می کند به رایانه شما اختصاص داده می شود. در بیشتر موارد، آن آدرس IP داخلی به طور خودکار توسط روتر (یا مودم کابلی) اختصاص داده می شود. مهم این است که در بیشتر موارد، شما یک آدرس IP متفاوت از اینترنت عمومی در داخل خواهید داشت. آدرس IP محلی شما نشان دهنده دستگاه شما در شبکه آن است و آدرس IP عمومی شما چهره شبکه شما به اینترنت بزرگتر است.
آدرس IP اینترنت چگونه کار می کند؟
از مهم ترین مواردی که باید در پاسخ IP اینترنت چیست؟ به آن اشاره کرد، نحوه کارکرد آن است. اداره پست از آدرس فیزیکی شما به عنوان نشانگری برای مکان واقعی یک شخص، محل سکونت یا کسب و کار استفاده می کند. این نحوه مسیریابی نامه است. جایی است که شما ساکن هستید. اینگونه است که دیگران می دانند کجا شما را پیدا کنند. تمام این توضیحات به صورت دیجیتالی برای یک آدرس IP اعمال می شود. آدرس IP جایی است که یک کامپیوتر به معنای مجازی در آن قرار دارد. آدرس های IP ممکن است رایانه شما، یک وب سایت مورد علاقه، یک سرور شبکه یا حتی یک دستگاه (مانند وب کم) شما را شناسایی کند.
آدرس های IP برای ارسال و دریافت اطلاعات اهمیت ویژه ای دارند. آنها ترافیک اینترنت را به جایی که باید برود هدایت می کنند و ایمیل ها را به صندوق ورودی شما هدایت می کنند. نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که هر دستگاه فعال در اینترنت یک آدرس IP دارد. معماری اینترنت به هر حال، داشتن آدرس پستی برای خانه شما بی معنی است مگر اینکه اداره پستی مسئول تحویل نامه باشد. از نظر اینترنت، IP بخشی از TCP/IP است.
پروتکل کنترل انتقال پروتکل اینترنت (TCP/IP) مجموعه ای از قوانین و رویه ها برای اتصال دستگاه ها از طریق اینترنت است. TCP/IP نحوه تبادل داده ها را مشخص می کند: داده ها به بسته ها تقسیم می شوند و در امتداد زنجیره ای از مسیریاب ها از مبدا به مقصد منتقل می شوند. این اساس همه ارتباطات اینترنتی است. TCP نحوه ارتباط برنامه ها در سراسر شبکه را تعریف می کند. مدیریت میکند که چگونه یک پیام به مجموعهای از بستههای کوچکتر تجزیه میشود، که سپس از طریق اینترنت منتقل میشوند و به ترتیب درست در آدرس مقصد دوباره سرهم میشوند.
بخش IP پروتکل هر بسته را به مقصد مناسب هدایت می کند. هر رایانه دروازه ای در شبکه این آدرس IP را بررسی می کند تا مشخص کند که کجا پیام را ارسال کند.
نحوه تخصیص آدرس های IP پویا و استاتیک
آدرس های IP اینترنت می توانند دائمی (استاتیک) یا موقت (پویا) باشند. تفاوت بین آدرس های IP استاتیک و پویا در این است که در حالی که اولی هرگز تغییر نمی کند، دومی می تواند و انجام دهد. آدرسهای استاتیک بیشتر توسط کسبوکارها استفاده میشود، زیرا وبسایتها و برنامههای وب آنها باید همیشه بهطور قابل اعتمادی در دسترس باشند. اما نیازی نیست که آدرس IP خانه شما ثابت بماند، زیرا فقط زمانی که از اینترنت استفاده می کنید مورد نیاز است.
ISP شما معمولاً یک آدرس IP پویا به شما می دهد. در حالی که ممکن است آدرس IP شما اغلب تغییر نکند، ممکن است هر بار که کامپیوتر خود را راه اندازی مجدد می کنید، یک آدرس IP جدید از ISP خود دریافت کنید. همین امر در مورد آدرسهای IP محلی که روتر بیسیم خانگی شما به لپتاپ، تبلت یا تلفن هوشمند شما اختصاص میدهد نیز صادق است. این دستگاهها ممکن است هر بار که روتر خود را راهاندازی مجدد میکنید، آدرس جدیدی دریافت کنند.
تنها نکته منفی واقعی با آدرسهای پویا این است که یک رایانه معین را نمیتوان به طور قابل اعتماد پیدا کرد. به عنوان مثال، اجرای یک وب سرور در خانه شما دشوار است، زیرا ممکن است آدرس تغییر کند و کسی نتواند شما را پیدا کند. بسیاری از ISPها به شما این امکان را می دهند که اگر می خواهید سروری را اجرا کنید، برای یک اتصال تجاری با یک آدرس ثابت هماهنگی کنید.
عملکرد سرورهای DNS با توجه به IP اینترنت
سیستم نام دامنه یا (DNS) به نوعی اتصالات اینترنت مدرن را امکان پذیر می کند. DNS نامهای وبسایتها را که میتوانید به راحتی با آدرسهای IP اینترنت که رایانهها میتوانند استفاده کنند به خاطر بسپارید، جفت میکند. آدرس های IPv4 به اندازه نام الفبایی یک وب سایت معتبر هستند. می توانید 157.240.22.35 را در مرورگر وب خود تایپ کنید و شما را به فیس بوک می برد. اما چه کسی قرار است آن را به خاطر بسپارد؟ بسیاری از ما به سختی شماره تلفن خود را به خاطر می آوریم. نام های دامنه آشنا جایگزین آدرس های IP واقعی هستند. در روزهای اولیه اینترنت، تنها با تایپ شماره آدرس IP آن سایت، میتوانستید به سایت دیگری متصل شوید. اما به لطف DNS، دیگر نیازی به انجام این کار نداریم.
DNS با دادن یک نام به هر سایت، ما را از دردسر به خاطر سپردن آدرس های IP رها کرد. سرورهای DNS بین مرورگر شما و سایتی که می خواهید از آن بازدید کنید قرار دارند. وقتی URL را در مرورگر خود تایپ می کنید، مرورگر شما نام دامنه را در سرور DNS جستجو می کند، آدرس IP مربوطه را بازیابی می کند و شما را به سایت مورد نظر می فرستد. همه بدون اینکه شما، کاربر، نیاز به انجام کاری داشته باشید. از این رو نقش IP در DNS، سرور مجازی و … بسیار مهم است.
هدف از تولید آدرس IP اینترنت چیست؟
با توجه به پاسخ پرسش IP اینترنت چیست؟ ، می توان گفت که هدف از یک آدرس IP مدیریت ارتباط بین دستگاه هایی است که اطلاعات را از طریق شبکه ارسال و دریافت می کنند. آدرس IP به طور منحصر به فرد هر د را شناسایی می کند
یک آدرس IP همچنین مانند یک آدرس برگشتی در پست پستی عمل می کند. وقتی نامهای که پست کردهاید به آدرس اشتباهی تحویل داده میشود، اگر آدرس برگشتی را روی پاکت درج کنید، نامه را پس میگیرید.
همین امر در مورد ایمیل نیز صادق است. هنگامی که به یک گیرنده نامعتبر نامه می نویسید (مانند شخصی که شغل خود را ترک کرده و دیگر آدرس ایمیل شرکتی ندارد)، آدرس IP شما به سرور پست الکترونیکی شرکت اجازه می دهد تا یک پیام برگشتی برای شما ارسال کند تا بدانید ایمیل شما به ایمیل شما ارسال نشده است. جای مناسب.
آدرس IP و پیدا کردن موقعیت جغرافیایی
علاوه بر اطمینان از اینکه سایر رایانههای موجود در اینترنت میتوانند با رایانه شما ارتباط برقرار کنند، آدرسهای IP مکان واقعی دستگاه شما را نیز مشخص میکنند. زمانی که وب سایتی بخواهد خود را مطابق با نیازهای شما سفارشی کند، مفید است. مثلاً با تغییر خودکار زبان یا نمایش محصولات موجود در کشور شما. پلتفرمهای پخش جریانی همچنین میتوانند از آدرس IP شما برای نشان دادن محتوایی که میتوانند بر اساس محل زندگیتان به شما ارائه دهند، استفاده کنند.
در حالی که آدرس IP شما مکان دقیق شما را نشان نمی دهد، می تواند بسیار نزدیک باشد. آدرس IP شما می تواند برای شناسایی شهر، کد پستی، ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) و طول و عرض جغرافیایی شما استفاده شود.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی پرسش متداول IP اینترنت چیست؟ پرداخته شد تا با توجه به آن بتوانید اطلاعات خود از اینترنت را افزایش داده و درک بهتر از ساختا کار با IP ها و شبکه داشته باشید.
اینترنت بی نظیر با صفر و یک!
آیا به دنبال اینترنت نامحدود هستید؟ با خدمات +ADSL2 شرکت صفر و یک، شما میتوانید از اینترنتی با کیفیت بالا و بدون محدودیت استفاده کنید!
همین حالا به جمع کاربران ما بپیوندید و تجربه ای بینظیر از اینترنت خانگی را داشته باشید!
با ما تماس بگیرید .
سوالات متداول IP اینترنت چیست؟
- IP مخفف چیست؟
IP مخفف Internet Protocol می باشد که در معنای فارسی به معنی پروتکل اینترنت است. - چرا باید از IP استفاده کرد؟
IP ها به نوعی مترجم اعداد به زبان انسان به شمار می روند و استفاده از آن ها کار با اینترنت و وبسایت ها و دستگاه های مختلف را بسیار ساده می کند. - آیا با IP آدرس می توان از موقعیت جغرافیایی یک دستگاه مطلع شد؟
بله به کمک آدرس آیپی و نرم افزارهای مخصوص می توان لوکیشن جغرافیایی IP را به دست آورد.