اگر از استفاده کننده های اینترنت یا سرور های مجازی باشید حتما نام DNS به گوشتان خورده است. اما DNS چیست؟ آیا دانستن کاربرد DNS لازم است یا خیر و به طور کل نقش DNS در دنیای امروز اینترنت به چه صورت است؟
در این مقاله به بررسی کامل پاسخ این سوالات پرداخته و آن ها را به طور کامل توضیح میدهیم اما در ابتدا لازم است تا قدم به قدم از مفهوم DNS شروع کنیم.
بررسی مفهوم DNS چیست؟
به طور کل DNS Domain Name System)) را می توان به یک دفترچه تلفن یا مانند آن تشبیه کرد. علت این تشبیه هم آن است که شما برای آنکه شماره ای را فراموش نکنید آن را در دفترچه تلفن یادداشت می کنید و طرز کار DNS هم تقریبا شبیه همین مورد است. یعنی DNS آدرس دامنه سایت شما را به صورت یک عدد که به آن IP گفته می شود درآورده و آن را طوری ذخیره می کند که کامپیوتر توانایی خواندن آن را داشته باشد.
پس به طور کل هر سایت دو حالت دارد. یک حالت برای متوجه شدن کاربر یا در واقع انسان و یک حالت برای متوجه شدن سیستم یا در واقع کامپیوتر. در حالتی که کامپیوتر باید متوجه شود آدرس به صورت عددی یا به عبارت دیگر IP بوده و در حالتی که انسان باید متوجه شود آدرس به صورت حروف می باشد.
طرز کار DNS
اما با این اوصاف طرز کار و کاربرد DNS به چه صورت است؟ تا به اینجا با پاسخ کلی DNS چیست؟ آشنا شدید و اکنون نوبت به بررسی طرز کار آن می رسد.
به طور کل هر زمانی که شما از یک سایت بازدید می کنید، کامپیوتر به طور خودکار مراحلی را برای تبدیل آدرس وب از صورتی که برای شما قابل فهم است به صورتی که برای خودش قابل فهم باشد طی می کند. در این مورد تفاوتی نمی کند که در حال گشتن در چه وب سایتی باشید؛ به هر حال این اتفاق می افتد.
از این رو ممکن است هر دامنه سایت تعداد زیادی IP داشته باشد که تنها برای کامپیوتر هستند و قطعا حفظ کردن این حجم از عدد کار بسیار سختی است از این رو DNS این اعداد را به صورتی که برای شما قابل فهم باشد تبدیل کرده و نیازی نیست که IP ها را به خاطر بسپارید.
البته لازم به ذکر است که از دیگر کاربرد DNS می توان به نحوی به افزایش سرعت لود سایت نیز اشاره کرد. به این صورت که تنها لازم است تا شما تنها یکبار یک سایت را مشاهده کنید تا IP و دامنه آن سایت به صورت DNS در حافظه کش ذخیره شود در این صورت در دفعات بعد که از سایت دیدن می کنید دیگر نیاز نیست تا کامپیوتر IP را با دامنه تطبیق دهد که موجب بالا رفتن سرعت سایت می شود.
مزایای DNS چیست؟
همانطور که در پاسخ پرسش DNS چیست؟ اشاره شد تبدیل زبان کامپیوتر به زبان انسان و بالعکس بزرگترین مزیت DNS به شمار می رود. این مسئله در این حد است که دیگر نیازی به حفظ کردن بی نهایت ارقام برای جستجوی سایت ها نیست و تنها می توانیم از حروف انسانی برای جستجو استفاده نماییم.
از دیگر مزایای DNS نیز می توان به ثبات آن اشاره کرد. دقت کنید که هر دامنه ممکن است دارای تعداد زیادی IP باشد و IP آن متغیر باشد اما به هر حال نام انسانی آن به یک صورت می ماند. این مورد نیز از مزیت های DNS به شمار می رود.
علاوه بر این مسئله DNS در نقش یک لایه اضافی امنیتی نیز به شمار می رود تا تبادل اطلاعات با دیتا بیس بدون هیچ گونه اخلالی صورت بگیرد و در نتایج کاربر هیچ گونه مشکلی به وجود نیاید.
معایب DNS چیست؟
با وجود مزایا و کاربرد DNS اما DNS نیز دارای معایبی است. از بزرگترین معایب DNS می توان به حمله دی ان اسی یا DNS Attack اشاره کرد. در واقع این اتفاق هنگامی می افتد که هکر ها با تغییر دادن مشخصات DNS آدرس آن را از سایتی که میخواهید بروید به سایتی که پر از تبلیغات و بدافزار است هدایت می کنند و از این رو به اهداف خود می رسند.
در این مواقع برای اینکه از سرقت اطلاعات خود و اختلال در عملکرد سیستم و اینترنت پرسرعت خود جلوگیری نمایید لازم است تا از آنتی ویروس های قوی استفاده نمایید تا سیستم شما از هرگونه ویروس در امان بماند.
سخن پایانی
DNS ها یکی از کاربردی ترین تکنولوژی به شمار می روند که در دنیای امروز اینترنت وجود دارند. به تقریب می توان گفت بدون DNS بسیاری از عملکرد ما در وب تحت الشعاع قرار گرفته و نمی توانیم کاری انجام دهیم. در این مقاله به طور کامل به مزایا و کاربرد DNS و همچنین پاسخ سوال DNS چیست؟ به زبان ساده پرداخته شد.
لازم به ذکر است که در صورتی که درگیر حملات DNS شوید بهتر است از آنتی ویروس های قدرتمند کمک بگیرید چرا که حملات DNS به این صورت هستند که هکر ها می توانند به تقریب تمامی اطلاعات شما در فضای اینترنت را استخراج و از آن سو استفاده کنند. البته لازم به ذکر است که اقدامات امنیتی گسترده ای هم جهت جلوگیری از این اتفاقات صورت گرفته است.
سوالات متداول DNS چیست؟
- DNS گوگل چیست؟
DNS گوگل 8.8.8 و DNS دوم آن 8.8.4.4 می باشد. - IP مخفف چیست؟
IP مخفف پروتکل اینترنت یا به عبارتی Internet Protocol می باشد. - خطای DNS چیست؟
این خطا هنگامی اتفاق می افتد که به دلیل خرابی DNS کامپیوتر شما نمی تواند IP سایت را به درستی تشخیص دهد.