دیتاسنتر ابری چیست؟

۱۰ آبان ۱۴۰۱ مطالعه ۱ دقیقه

با گذشت زمان و پیشرفت سرور ابری، سازمان ها به طور فزاینده ای از دیتاسنتر داخلی دور شده اند. در عوض، آنها دیتاسنتر ابری را پذیرفته اند. در ادامه به بررسی اینکه دیتاسنتر ابری چست؟ می پردازیم. با ما همراه باشید.

منظور از دیتاسنتر ابری چیست؟

یک دیتاسنتر ابری، یک دیتاسنتر سنتی اولیه را به خارج از سایت منتقل می کند. یک سازمان به جای مدیریت شخصی زیرساخت های خود، زیرساخت های مدیریت شده توسط یک شریک شخص ثالث را اجاره می کند و به منابع دیتاسنتر از طریق اینترنت دسترسی پیدا می کند. تحت این مدل، ارائه‌دهنده خدمات ابری مسئول نگهداری، به‌روزرسانی، و انجام توافق‌نامه‌های سطح خدمات (SLA) برای بخش‌هایی از پشته زیرساخت تحت کنترل مستقیم خود است. مدل مسئولیت مشترک مهاجرت از یک دیتاسنتر داخلی به یک دیتاسنتر ابری به معنای انتقال همه چیز به ابر نیست. بسیاری از شرکت‌ها دیتاسنتر ابری ترکیبی دارند که ترکیبی از اجزای دیتاسنتر داخلی و مؤلفه‌های دیتاسنتر مجازی دارند. در شکل زیر می‌بینیم که چگونه مدل‌های به‌عنوان یک سرویس، مالکیت دیتاسنتر و اجزای زیرساخت را از یک مرکز کاملاً تحت مالکیت و بهره‌برداری در محل به سمت یک مدل خدمات کالایی تغییر می‌دهند.

با این مدل‌های جدید، مسئولیت‌ها بین مشتری و ارائه‌دهنده خدمات به اشتراک گذاشته می‌شود. بسته به مدل انتخاب شده، یک سازمان ممکن است مسئول نگهداری و ایمن سازی بیشتر یا کمتر از پشته زیرساخت خود باشد. تفکیک مسئولیت ها توسط ارائه دهنده خدمات ابری در مدل های مسئولیت مشترک مشخص شده است.

دیتاسنتر داخلی در مقابل دیتاسنتر ابری

اکنون تقریباً همه سازمان‌ها حداقل بخشی از زیرساخت‌های خود را در فضای ابری میزبانی می‌کنند. دلیل این امر این است که دیتاسنتر ابری مزایای زیادی نسبت به نگهداری از یک دیتاسنتر اولیه دارند. برخی از مزایا و معایب دیتاسنتر مبتنی بر ابر در مقابل دیتاسنتر داخلی عبارتند از:

انعطاف‌پذیری دیتاسنترها

در یک دیتاسنتر ابری، انعطاف‌پذیری منابع به دلیل نیاز به خرید، تهیه یا به‌روزرسانی لوازم محدود می‌شود. در فضای دیتاسنتر ابری، مشتری می‌تواند به سرعت منابع را برای برآورده کردن نیازهای کسب‌وکار بچرخاند یا حذف کند.

قیمت Cloud Data center

نگهداری از یک دیتاسنتر اولیه گران تر از یک دیتاسنتر مبتنی بر ابر است. یک سازمان بهای تمام زیرساخت های خود را در مرحله اولیه پرداخت می کند. در فضای ابری، می توان منابع را به اشتراک گذاشت و ارائه دهندگان خدمات ابری می توانند از صرفه جویی در مقیاس استفاده کنند.

در دسترس بودن دیتاسنتر

در یک دیتاسنتر داخلی، یک سازمان کنترل کاملی بر زیرساخت خود دارد که می تواند خوب یا بد باشد. در فضای دیتاسنتر ابری، در دسترس بودن با توافق نامه های سطح خدمات محافظت می شود، که ممکن است تضمین های بهتری نسبت به یک سازمان در داخل ارائه دهد.

امنیت: در فضای ابری، ارائه‌دهنده خدمات ابری مسئول ایمن‌سازی بخشی از پشته زیرساخت یک سازمان است و احتمالاً در انجام این کار بیشتر تمرین می‌کند. با این حال، برخی از مشتریان ممکن است خواهان امنیت بیشتری برای دیتاسنتر مبتنی بر ابر خود باشند که به صورت بومی توسط ارائه‌دهنده خدمات ابری ارائه نشده است.

دسترسی دیتاسنتر ابری چگونه است؟

در یک دیتاسنتر اولیه، سازمان کنترل کاملی بر سیستم هایی دارد که مستقر و استفاده می کند. در فضای ابری، سازمان به چیزی که توسط ارائه دهنده خدمات ارائه می شود محدود می شود.

مقیاس پذیری در دیتاسنتر ابری

در یک دیتاسنتر داخلی، مقیاس پذیری منابع توسط زیرساختی که شرکت خریداری و مستقر کرده است، محدود می شود. در دیتاسنتر ابری، منابع اضافی را می توان به سرعت و به راحتی در صورت نیاز چرخاند.

دیتاسنتر در مقابل ابر

این واقعیت که دیتاسنتر مجازی در ابر را می توان تنها با چند کلیک ماوس فراهم کرد یا کوچک کرد، بخشی از دلیل انتقال به ابر است. در دیتاسنتر مدرن، شبکه تعریف شده با نرم افزار (SDN) جریان ترافیک را از طریق نرم افزار مدیریت می کند. زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) از ابرهای عمومی و خصوصی، کل سیستم ها را بر اساس تقاضا می چرخاند. هنگامی که برنامه های جدید مورد نیاز است، پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) و فناوری های کانتینر در یک لحظه در دسترس هستند.

در حالی که بسیاری از سازمان‌ها قبلاً به فضای ابری جهش کرده‌اند، سایرین کمتر مطمئن هستند. ابر چندین مزیت را ارائه می دهد، اما بسیاری از شرکت ها نگران هزینه و عدم دید، پاسخگویی و شفافیت زیرساخت ابر عمومی هستند.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی دیتاسنتر ابری پرداخته شد تا با توجه به مزایای و معایب آن بتوانید به نحو احسن در این مورد تصمیم گیری کرده و بهترین دیتا سنتر را انتخاب نمایید. جهت اطلاعات بیشتر نیز می توانید با متخصصان صفرویک در ارتباط باشید.

سوالات متداول دیتاسنتر ابری چیست؟

  1. امنیت دیتاسنتر چیست؟
    امنیت دیتاسنتر، سیستم‌ها و اقدامات پشتیبانی فیزیکی و دیجیتالی است که عملیات، برنامه‌ها و داده‌های دیتاسنتر را در برابر تهدیدات ایمن نگه می‌دارد.
  2. معماری دیتاسنتر به چه معناست؟
    معماری دیتاسنتر، چیدمان فیزیکی و منطقی منابع و تجهیزات درون یک دیتاسنتر است.
  3. سرویس ذخیره سازی ابری چیست؟
    سرویس ذخیره سازی ابری نسخه ای از یک دیتاسنتر است که در محل فیزیکی شرکت شما قرار ندارد. این امکان دسترسی به داده های کسب و کار شما را از طریق اینترنت فراهم می کند. ارائه‌دهنده ابر تعمیرات و به‌روزرسانی‌های مداوم را انجام می‌دهد و اغلب دارای چندین دیتاسنتر در چندین مکان جغرافیایی است تا از داده‌های شما در هنگام قطع و سایر خرابی‌ها محافظت کند.

داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNS برای گیم

بهترین DNS برای گیم

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۷

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت

آموزش دانلود از اینترنت

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۳

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۳

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

امروزه در دنیای مدرن و پیشرفته‌ای زندگی می‌کنیم که پتانسیل‌های کسب‌وکارها بدون معرفی در فضای مجازی، دست‌نخورده و اتلاف شده باقی می‌مانند و امکان شکست آن‌ها افزایش می‌یابد. بنابراین، طراحی و استفاده از یک وب سایت می‌تواند به گسترش این کسب‌وکارهای کوچک کمک کند و آن را به سرعت توسعه دهد. این وب سایت به […]

۳۰ شهریور ۱۴۰۰ ۲

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *