مهم‌ ترین راهکارهای بازیابی از بحران (Disaster Recovery) چیست؟🚨

۹ دی ۱۴۰۳ مطالعه ۵ دقیقه

بازیابی از بحران یا Disaster Recovery به مجموعه فرآیندها، سیاست‌ها و ابزارهایی گفته می‌ شود که به سازمان‌ها کمک می‌ کند تا پس از وقوع یک فاجعه یا حادثه ناگوار، فعالیت‌های حیاتی خود را در کمترین زمان ممکن از سر بگیرند و به حالت عادی بازگردند. فجایع می‌توانند شامل بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل، حملات سایبری، خرابی زیرساخت‌ها، خطای انسانی و موارد دیگر باشند که می‌توانند به زیرساخت‌های IT، داده‌ها و عملیات سازمان آسیب برسانند. مطالب مرتبط : امروزه زیرساخت‌های داده چگونه بازتعریف می‌شود ؟

اهمیت داشتن یک برنامه بازیابی از بحران

داشتن یک برنامه منسجم و آزمایش شده برای بازیابی از بحران، برای تداوم کسب‌ و کار بسیار حیاتی است. بدون چنین برنامه‌ ای، سازمان‌ها در صورت وقوع فاجعه با خطر از دست دادن داده‌های مهم، وقفه در خدمات، خسارت مالی و آسیب به شهرت برند مواجه خواهند شد. یک برنامه DR به سازمان کمک می‌ کند تا آمادگی لازم برای مقابله با حوادث را داشته باشد.

مهم‌ ترین راهکارهای بازیابی از بحران

تهیه نسخه پشتیبان منظم از داده‌ ها

 تهیه بک‌ آپ به صورت منظم از تمام داده‌های حیاتی سازمان و نگهداری آن در یک مکان امن و ترجیحاً خارج از سایت، گام اول در آمادگی برای بازیابی است.

استفاده از سایت DR

 داشتن یک سایت پشتیبان که بتواند در صورت خرابی سایت اصلی، وظایف آن را انجام دهد، برای تداوم عملیات ضروری است. این سایت باید به طور منظم تست و به‌ روزرسانی شود.

مجازی‌ سازی سرورها

 استفاده از فناوری مجازی‌ سازی به سازمان اجازه می‌ دهد تا به سرعت سرورهای از کار افتاده را بازیابی کند و به سرویس‌ دهی ادامه دهد.

استفاده از خدمات ابری

 میزبانی داده‌ ها و سرویس‌های مهم بر روی بسترهای ابری مانند AWS یا Azure، می‌ تواند دسترسی‌ پذیری و مقاومت در برابر خطا را افزایش دهد.

آموزش کارکنان

 آشنایی پرسنل با برنامه DR و نقش هر یک در زمان وقوع حادثه، از اهمیت بالایی برخوردار است. برگزاری مانورهای منظم، آمادگی تیم را بالا می‌ برد.

شناسایی و ارزیابی ریسک

 شناخت انواع تهدیدات احتمالی اعم از فناورانه، انسانی و تجهیزاتی و ارزیابی میزان آسیب‌ پذیری سازمان در برابر آنها، به طراحی یک برنامه DR جامع کمک می‌ کند.

تست و به‌ روزرسانی مداوم

تست و به‌ روزرسانی مداوم

برنامه بازیابی از بحران باید به طور مرتب تست و بر اساس تغییرات فناوری و کسب‌ و کار، به‌ روز شود تا کارآمدی خود را حفظ کند.

تدوین سیاست‌های مدیریت بحران

 داشتن سیاست‌ها و رویه‌ های مکتوب برای مدیریت انواع بحران‌ها، نقش مهمی در هماهنگی تیم‌ها و کاهش زمان واکنش دارد. این سیاست‌ها باید مسئولیت‌ها، اولویت‌ها و گام‌های لازم برای مقابله با هر نوع حادثه را به وضوح مشخص کنند.

ارتباطات بحران

 برقراری ارتباط مؤثر با ذینفعان کلیدی مانند مشتریان، شرکا، رسانه‌ها و کارکنان در زمان بحران بسیار حیاتی است. سازمان باید کانال‌های ارتباطی مناسب را شناسایی کند و پیام‌های شفاف، دقیق و به‌موقع را به هر یک از این گروه‌ها منتقل نماید.

استفاده از فناوری‌های نوین

 به‌ کارگیری فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، تحلیل داده‌های بزرگ و اتوماسیون، می‌تواند به شناسایی و پیش‌ بینی خطرات بالقوه، تسریع در تصمیم‌ گیری و بهبود زمان بازیابی کمک شایانی کند.

همکاری با شرکای خارجی

 برون‌ سپاری بخشی از فرآیندهای DR به شرکای متخصص، می‌تواند دسترسی به منابع و تخصص‌های لازم را تسهیل کند. با این حال، انتخاب شریک مناسب و تعریف دقیق انتظارات و مسئولیت‌های هر طرف بسیار مهم است.

بهبود مستمر

 فرآیند بازیابی از بحران باید به‌ طور مداوم پایش، ارزیابی و بهینه‌ سازی شود. درس‌های آموخته شده از هر حادثه یا تمرین، باید در برنامه‌ها و رویه‌های DR اعمال گردد تا با گذشت زمان، قابلیت انعطاف و کارایی آن افزایش یابد.

اهمیت DR

در نهایت، داشتن یک استراتژی جامع بازیابی از بحران، نیازمند تعهد مدیریت ارشد، اختصاص بودجه و منابع کافی، و مشارکت فعال کلیه واحدهای سازمانی است. با درک اهمیت DR و سرمایه‌ گذاری مناسب در آن، سازمان‌ها می‌توانند تاب‌ آوری خود در برابر انواع فجایع را به‌ طور چشمگیری افزایش دهند. با پیاده‌ سازی این راهکارها، سازمان‌ها می‌توانند آمادگی خود را برای مقابله با فجایع احتمالی افزایش دهند و در صورت وقوع حادثه، با کمترین اختلال و در سریع‌ ترین زمان ممکن، فعالیت خود را از سر بگیرند.

اینترنت سازمانی صفر و یک

اینترنت سازمانی صفر و یک

صفر و یک، ارائه‌ دهنده اینترنت سازمانی با پهنای باند اختصاصی و راهکارهای سازمانی پیشرفته، آماده است تا نیازهای ارتباطی کسب‌ و کار شما را برآورده کند. همین حالا با ما تماس بگیرید.


داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

بهترین DNSهای گیمینگ 🎮

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۹

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7🌐

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۶

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت📥

آموزش دانلود از اینترنت📥

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۴

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یعنی چه؟🤚

فیلتر کردن یکی از پرکاربردترین عبارت های این روزهاست که در گوشه و کنار فضای مجازی از آن زیاد می شنویم. اما فیلتر کردن یعنی چه ؟ فیلتر کردن به معنای بستن سایت به روی کاربران تعیین شده است. به صورتی که این کاربران نتوانند به راحتی به برنامه ها و سایت های مورد نظر […]

۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ۴

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *