وردپرس یکی از سادهترین و در عین حال، حرفهای ترین نرمافزارهای مدیریت وبسایت است که امکان مدیریت انواع وبسایت و هاست را با حداقل دانش فنی برای شما میسر میسازد. مهم نیست که به مباحث فنی آشنا و مسلط باشید یا نه، از زمانی که اراده کنید تا زمانیکه وبسایتتان آماده بهرهبرداری شود، چند دقیقه بیشتر زمان طول نمیکشد!
از یک وبلاگ شخصی گرفته تا یک فروشگاه حرفهای، از سایتی برای نمایش نمونه کارها تا درگاهی برای کسبوکارتان، همه و همه به سادگی و با کیفیت بالا و درخور توجه، در وردپرس قابل تعریف و ایجاد است. هرچند طراحی سایت امری پیچیده و فنیست، اما بدون دانستن آن نیز وردپرس برایتان کارآمد خواهد بود.
وردپرس یک سرویس متن باز (open source) است و توامان، استفاده از آن در هر سطحی برای همیشه رایگان خواهد بود. البته این بدان معنا نیست که استفاده راهاندازی وبسایت هیچ هزینهای در بر ندارد. یکی از اولین هزینههایی که در پیش شماست، هزینه میزبانی یا هاستینگ وبسایتتان خواهد بود. هاستینگ، همان فضای موجود در سطح وب است که امکان مشاهدهی اطلاعات سایت شما را برای دیگران در هرکجای جهان میسر میسازد. ناگفته پیداست که بدون بهرهمندی از یک سرویس میزبانی، عملا وبسایت شما برای هیچکس قابل مشاهده نخواهد بود.
به طور کلی، برای میزبانی وبسایتتان در فضای وب دو گزینه در پیش روی خود دارید: هاست مدیریت شده و هاست مدیریت نشده. حتما میخواهید بدانید فرق این دو با هم چیست و مزایا و معایت هرکدام کدام است؟ در ادامهی این مطلب و مطالب بعدی به طور مفصل به این موضوع خواهیم پرداخت.
هاست مدیریت شده (Managed Host) چیست؟
برای راهاندازی یک وبسایت ورپرسی، میبایست روی سرور محل میزبانی شما برخی ویژگیها و نرمافزارها فعال باشد. علاوه بر آن و به منظور حفظ امنیت و پایداری، استفاده از برخی ابزارها نظیر فایروال، ابزارهای مونیتورینگ و… به ارتقای سطح حرفهای و امنیت وبسایت شما کمک میکند. همهی مواردی که در سطور بالا به آنها اشاره شد و بسیاری چیزهای دیگر، گزینههایی هستند که به طور پیشفرض در وبسایتهای مدیریت شده فعال گشتهاند. اگر همین عناوین و امکانها برایتان آشنا نیست، خود دلیل خوبی برای انتخاب این نوع از هاستینگ است! چرا که سرویسهای مدیریت شده بیشتر بکار افراد غیرمتخصص در حوزه ی مدیریت سرور میآید.
هاست مدیریت نشده (unManaged Host) چیست؟
همانطور که میدانید، هاست در واقع بخشی از یک سرور است که ممکن است صدها هاست دیگر را در خود جای داده باشد. هاست های مدیریت نشده، بجز سیستم عامل که ممکن است ویندوزی یا لینوکسی باشند، هیچ نرمافزار و تنظیم دیگری را شامل میشوند. در واقع هر امکان و یا تغییری را نیاز داشته باشید، باید خود آستین را بالا زده و بنا به نیازی که داری در سرویس اعمال کنید. هرچقدر که هاست های مدبریت شده برای افرادی غیرفنی انتخابی درست است، هاست های مدیریت نشده برای افراد متخصص در حوزهی مدیریت سرور جذاب و ایدهآل است، چرا که بدون هیچ دغدغهای میتوانند هر تغییری را که مد نظر دارند بر روی آن اعمال کرده یا به وضعیت ایدهآل دست یابند.
علاوه بر این گروه، افراد علاقهمند به یادگیری مبانی مدیریت سرور نیز میتوانند آزمون و خطاهای خود را از طریق این نوع از هاستینگ انجام دهند. عموما هزینههای اجاره و یا خریداری سرورهای واقعی چنان بالاست که چندان برای تست و تجربه مناسب به نظر نمیرسند. هاست های مدیریت نشده، یک زمین بازی تمام عیار است که میتوان با خیالت راحت در آن تجربه کسب کرد!
سرویسهای مدیریت نشده، دسترسیهای بیشتری نسبت به سرویسهای مدیریت شده دارند. در واقع، در صورت تهیهی هاست مدیریت نشده شما امکان آن را دارید که به تمام مشخصههای سرور دسترسی داشته و بنا به سطحی که ادمین برای هاستینگ شما تعریف کرده است، در آن دخل و تصور نمایید. این چیزیست که در سرویسهای مدیریت شده،تعمدا جلوی آن گرفته شده تا افرادی که تبحر کمتری در مدیریت سرور دارند، ناخواسته دست به خطا نزده و اطلاعات وبسایتشان را از بین نبردند.
آنچه خواندید، تنها بخشی از تفاوتهای میان هاست های مدیریت شده و مدیریت نشده بود. اگر میخواهید نحوهی صحیح انتخاب درست در بین این دو را بدانید، همچنین بفهمید که برای سایت وروپرسی خود کدام گزینه را انتخاب کنید، قسمتهای بعدی این مطلب را از دست ندهید.