با انواع وب سرورهای لینوکسی آشنا شوید

۳ مهر ۱۳۹۸ مطالعه ۳ دقیقه

در آموزش های قبلی درباره انواع سیستم عامل های لینوکسی و کاربرد آن ها در راه اندازی کسب و کار میزبانی وب و فروش سرویس های VPS پرداختیم. در این آموزش شما را با تعریف وب سرور و انواع وب سرورهای پر کاربرد لینوکسی آشنا میکنیم.

وب  سرور چیست؟

وب سرور یک نوع برنامه است که از HTTP (Hypertext Transfer Protocol) برای ایجاد صفحات وب برای کاربرانی که درخواست HTTP را از طریق HTTP client شان (که همان مرورگر هستند) داده اند فراهم می آورد. محتوای اغلب صفحات وب به صورت HTML است. این محتوا میتواند ایستا (متن یا تصویر) و یا پویا (برای مثال قیمت محاسبه شده یا سبد خرید) باشد. وب سرورها برای ایجاد محتوای پویا از زبان های اسکریپتی سمت سرور از قبیل PHP، پایتون و یا Java Script استفاده میکنند. PHP معروفترین زبان برای پیاده سازی اغلب وب سایت ها است. به صورت ساده تر میتوان بیان کرد که برای اینکه بتوان صفحات وب را به نمایش گذاشت، به وب سرور نیاز است. علاوه بر آن از وب سرور برای کنترل درخواست های داده برای بقیه پروتکل ها از قبیل FTP (برای انتقال فایل) و SMTP (برای ارسال ایمیل) نیز استفاده میشود. در سیستم عامل لینوکس انواع وب سرورها وجود دارند که معروف ترین این وب سرور ها Apache است، البته هر کدام از این وب سرورها کاربردهای مختص به خود را دارند، برای مثال یک وب سرور برای محیط هایی مناسب است که تعداد درخواست ها بالا است، وب سرور دیگر برای سرور هایی مناسب تر است که منابع سخت افزار قوی تری دارد و یا وب سرور دیگر برای کش کردن مناسب تر است. شما باید بسته به نیازتان بهترین وب سرور را برای میزبانی وب استفاده کنید.

  1. Apache HTTP Server

همانطورکه بالاترگفتیم، Apache (که به آن httpd نیز گفته میشود) یکی از معروف ترین وب سرور های موجود در دنیای اینترنت است. این نرم افزار در سال 1995 منتشر شد. وب سرور Apache تقریبا 45 درصد انواع وب سایت هایی که در اینترنت موجود هستند را پوشش داده است. Apache ساختار ماژولار دارد یعنی با استفاده از ماژول هایی که به این وب سرور اضافه میکنید، میتوانید قابلیت های بیشتری از قبیل پشتیبانی از زبان های برنامه نویسی سمت سرور، احراز هویت و…. را اضافه کنید. Apache چندین زبان برنامه نویسی سمت سرور را پشتیبانی میکند که معروفترین آن ها PHP، Perl و پایتون هستند. البته بقیه زبان های برنامه نویسی مثل ASP.NET نیز با استفاده از انجام یک سری مراحل میتواند به عنوان reverse proxy استفاده شود یا علاوه بر آن با استفاده از ماژول mod_cgi اپلیکیشن های Java servlet را میزبانی کند. یکی از بهترین مزایای استفاده از Apache، قابلیت نصب روی انواع پلتفرم ها شامل لینوکس، ویندوز، مک و … است. به ویژگی برتر دیگر Apache که میتوان اشاره کرد، وجود فایل .htaccess برای پیکربندی به ازای هر دایرکتوری است.

  1. NGINX

ایگور سایسئوو (Igor Syseov) در سال 2002 شروع به توسعه NGINX کرد که اولین نسخه آن در سال 2004 انتشار یافت. NGINX با این ایده توسعه یافت که مشکل C10K را حل کند. منظور از C10K حل سوال “چگونه وب سروری ایجاد میکنید که 10 هزار تا ارتباط همزمان را کنترل کند؟” است. تقریبا 40 درصد وب سایت ها از این وب سرور استفاده میکنند. Nginx از معماری event-driven (asynchronous) برای کنترل درخواستها به جای استفاده از thread بهره میگیرد تا هدف اصلی توسعه اش یعنی کنترل تعداد بسیار زیادی ارتباط همزمان را ممکن کند. این وب سرور روی سیستم عامل های UNIX، Linux، BSD، مک، Solaris و ویندوز اجرا میشود. علاوه بر ویژگی HTTP رایج، Nginx سرورهای مجازی (virtual server) مبتنی بر IP و نام، Piplined connection ها و FLV streaming را پشتیبانی میکند. ویژگی جالب دیگر آن قابلیت پیکربندی آنلاین بدون قطعی کلاینت ها است.

  1. Lighttpd

Lighttpd که lightly نیز تلفظ میشود در سال 2003 توسعه یافت. در حال حاضر تنها یک درصد وب سایت ها از این وب سرور استفاده میکنند. Lighttpd تحت لایسنس BSD است و روی Unix و Linux اجرا میشود. وب سرور lighttpd مشابه Nginx برای بهبود کارایی در زمان برقراری ارتباطات همزمان با تعداد بسیار زیاد ایجاد شده است و علاوه بر آن از معماری even-driven (asynchronous) بهره میگیرد. این وب سرور در حقیقت برای سرور هایی که مموری و CPU ضعیفی دارند بسیار مناسب است. تنها نقطه ضعف Lighttpd این است که تنها روی یک thread اجرا میشود، در این صورت اگر سرور قدرتمندی داشته باشید، این نرم افزار بقیه هسته های CPU را مد نظر نمیگیرد. علاوه بر آن برخی ویژگی هایی مثل SSL Proxy که NginX آن را پشتیبانی میکند، را ارائه نمیدهد.

جمع بندی

در اینجا به بررسی سه وب سرور پر کاربرد که بسیاری از سرویس های ارائه خدمات میزبانی وب و فروش VPS با آن سر و کار دارند پرداختیم. البته وب سرور های دیگری از قبیل Cherokee، Hiawatha و Monkey Server نیز در بازار وجود دارند اما چون کاربرد آن ها به مراتب از وب سرور های فوق کمتر است، از معرفی ویژگی آن ها صرف نظر کردیم. فقط بخاطر داشته باشید، بیشترین تفاوتی که یک وب سرور امن و بهینه با یک وب سرور ضعیف و نا امن دارد، تفاوت در پیکربندی آن ها است. بنابراین با آموزش های بعدی ما همراه باشید تا شما را با نحوه پیکربندی صحیح وب سرور های مختلف آشنا کنیم.

بیشتر بخوانید: بررسی تفاوت وب سرورهای NGINX و APACHE (قسمت اول)

چه سرویس پهنای باند سازمانی ، برای مجموعه شما مناسب است؟

زمانی که سرویس پهنای باند سازمانی خریداری می کنید، احتمالا با گزینه های سرعت مختلفی رو به رو می شوید. در واقع، انتخاب سرعت اینترنت مناسب کمی سخت است. خوشبختانه، با پاسخ دادن به چند سوال کلیدی، می توانید پاسخ این سوال را پیدا کنید.

در سازمان شما برای انجام کدام امور از اینترنت استفاده می شود؟

سرعت دانلود می تواند تحت تاثیر پهنای باند و نوع استفاده شما از اینترنت قرار بگیرد. استفاده از شبکه های اجتماعی با اطلاعات گرافیکی پر حجم مانند فیسبوک، اینستاگرام و توییتر، می تواند باعث کندشدن سرعت اینترنت شود.

باید بدانید که سطوح بالاتر پهنای باند معمولا از سرعت بیتشری برخوردارند و سریع تر هستند، بنابراین برای انتخاب سرویس پهنای باند سازمانی می تواند انتخاب مناسبی باشد.

برای اینکه تفاوت سرعت را به صورت کلی درک کنید، جدول زیر نمونه هایی از سرعت دانلود براساس حجم فایل را نشان می دهد.

نوع فایل12 Mbps24 Mbps50 Mbps100 Mbps1 Gig
CRM/Database

Mgmt

(350 MB)

3 دقیقه و 53 ثانیه1 دقیقه و 57 ثانیه56 ثانیه28 ثانیه3 ثانیه
Cloud-Based Intel/Analytics

(410 MB)

4 دقیقه و 33 ثانیه2 دقیقه و 17 ثانیه1 دقیقه و 6 ثانیه33 ثانیه3 ثانیه
یک ویدئوی 60 دقیقه ای HD (820 MB)9 دقیقه و 7 ثانیه4 دقیقه و 33 ثانیه2 دقیقه و 11 ثانیه1 دقیقه و 6 ثانیه7 ثانیه

 

چند نفر به سرویس پهنای باند سازمانی شما متصل خواهند شد؟

برای محاسبه مقدار پهنای باند اینترنت مورد نیاز، باید یک مقدار پایه برای هر نفر ایجاد کنید. تحقیقات و گزارش های انجام شده نشان می دهد که افزایش تعداد کاربران تا حداقل مقدار 4.3 Mbps، می تواند تخمین بزند که به چقدر پهنای باند احتیاج دارید. اگر مثلا 10 کاربر داشته باشید، این 10 کاربر شامل کسانی هستند که از راه دور به شبکه شما متصل شدند. بنابراین می توان محاسبه کرد که تقریبا به 43 Mbps  پهنای باند احتیاج دارید.

شرکت ما بسته ها را براساس تعداد کارمندان نیز ارائه می دهد. در نتیجه می توانید در میزان پهنای مورد نیاز، بهتر تصمیم بگیرید. برای مثال شرکتی با یک تا دو کارمند به 16 Mbps  و شرکتی با بیش از 10 کارمند تا 150 Mbps پهنای باند نیاز دارد. برای شرکت هایی که داده های سنگینی دارند،  1000 Mbps یا گیگ در هر  مکانی قابل استفاده است.

بودجه شما چقدر است؟

مقدار پهنای باندی که نیاز دارید، صرفه نظر از سرویسی که از آن استفاده می کنید، تا حدودی به بودجه شما نیز بستگی دارد. در صورتی که قصد بهره بردن از سرویس پهنای باند اختصاصی را دارید ، نباید فراموش کنید که با توجه به سخت افزار مورد نیاز و اختصاصی بودن این سرویس ، هزینه بالایی را برای شما در پی خواهد داشت. از این رو سرویس پهنای باند عموما توسط سازمان ها خریداری می شود.

یکی دیگر از سرویس های اینترنت سازمانی ،اینترنت پرسرعت بیسیم یا اینترنت وایرلس اشتراکی می باشد که از نظر هزینه مقرون به صرفه تر می باشد.

در صورت تمایل راهنمایی کارشناسان واحد فروش سرویس اینترنت مرکزی، از فرم پیش ثبت نام وایرلس اشتراکی اقدام فرمایید.

 


داغ‌ترین مطالب روز

بهترین DNS برای گیم

بهترین DNS برای گیم

DNS یکی از مهم ترین مواردی است که سبب می شود تا تجربه شما از بازی کردن بهبود یافته و اتصال شما به سرورها پایداری و ثبات پیدا کند. اما پیدا کردن دی ان اس خوب برای بازی ها آنلاین به خصوص بازی هایی نظیر Valorant، Call of Duty و … همواره چالش محسوب شده […]

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۷

سرور ابری

سرور ابری

سرور ابری و یا سرویس ابری از اصطلاحاتی هستند که امروزه به آن زیاد بر می خوریم. اما شاید تا کنون درک درستی در خصوص خدمات مبتنی بر ابر و سرور ابری (سرور رایانش ابری) نداشته باشیم. انتخاب خدمات مرکز داده مناسب ، می تواند تاثیر به سزایی در هزینه های یک کسب و کار […]

۲ تیر ۱۳۹۹ ۵

آموزش دانلود از اینترنت

آموزش دانلود از اینترنت

دانلود کردن بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی شده است. هر روز حجم عظیمی از اطلاعات دانلود و آپلود شده و به زندگی مجازی جان می بخشد. اما نحوه دانلود اصولی و حرفه ای از اینترنت به چه صورت است؟ چطور دانلود کنیم که از سالم بودن فایل اطمینان بالایی داشته باشیم؟ در این مقاله […]

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۳

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7

اینترنت یکی از مهم ترین عناصر زندگی در عصر امروز است. اما اگر نتوانیم با ویندوز به اینترنت وصل شویم چه؟ مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 چیست؟ در این مقاله به آموزش رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز 7 می پردازیم تا با بررسی راه حل های آن بتوانید به صورت اصولی […]

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۳

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

سرور مجازی مناسب کسب‌وکار کوچک

امروزه در دنیای مدرن و پیشرفته‌ای زندگی می‌کنیم که پتانسیل‌های کسب‌وکارها بدون معرفی در فضای مجازی، دست‌نخورده و اتلاف شده باقی می‌مانند و امکان شکست آن‌ها افزایش می‌یابد. بنابراین، طراحی و استفاده از یک وب سایت می‌تواند به گسترش این کسب‌وکارهای کوچک کمک کند و آن را به سرعت توسعه دهد. این وب سایت به […]

۳۰ شهریور ۱۴۰۰ ۲

دیدگاه‌ها

comment symbol

برای این مقاله ۰ دیدگاه نوشته شده است. دیدگاه شما چیست؟

شما نیز، دیدگاه خود را از طریق دکمه زیر به اشتراک بگذارید.

نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *