صفحه اصلی

وردپرس چیست؟

۰۲ دی ۱۳۹۸

در ادامه مجموعه آموزش های راه اندازی سرویس میزبانی وب، شما را با وردپرس آشنا می کنیم. در آموزش های قبل انواع تکنولوژی های موجود در زمینه ارائه سرویس های میزبانی وب پرداختیم. در این آموزش یکی از مهم ترین و پر کاربردترین سیستم های مدیریت محتوا را ارائه می دهیم که کاربران می توانند با استفاده از آن، انواع مختلف وب سایت ها را ایجاد کنند. لذا ارائه سرور هایی که قابلیت میزبانی وب سایت های وردپرسی به بهترین نحو ممکن را داشته باشند، امری بسیار ضروری است.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا و ایجاد وب سایت آنلاین است که به زبان PHP نوشته شده است. این سیستم مدیریت محتوا به حدی قدرتمند است که می توانید بدون حتی داشتن دانش فنی در زمینه برنامه نویسی، اقدام به ایجاد انواع مختلف وب سایت نمایید. حتی علاوه بر آن، این سیستم مورد توجه بسیاری از برنامه نویسان قرار گرفته است، زیرا سیستم وردپرس به گونه ای طراحی شده است که به برنامه نویسانی که به زبان PHP و فریموورک وردپرس آشنایی دارند اجازه می دهد که بتوانند به سادگی اقدام به ویرایش وب سایت هایی متناسب نیاز های مشتریان کنند. برنامه نویسی تحت فریموورک وردپرس، ویرایش پوسته ها و پلاگین های وردپرسی در ایران نیز یکی از پر سود ترین و رایج ترین کسب و کار های موجود در بازار های اینترنتی است.

وردپرس چیست

مهم ترین انواع وب سایت هایی که با وردپرس به سادگی هر چه تمام تر می توانید ایجاد کنید عبارتند از:

  • سایت ها و وبلاگ های شخصی
  • مجلات خبری
  • وب سایت های فروش اینترنتی
  • وب سایت های نمایش رزومه (پورتفولیو)
  • وب سایت های پخش موسیقی و فیلم
  • وب سایت های مرتبط با عکاسی

علاوه بر موارد فوق، موارد متعدد دیگری نیز وجود دارند که در آموزش های بعدی به آن ها می پردازیم.

مزایای وردپرس

  1. هزینه پایین: برای راه اندازی وب سایت وردپرسی کافیست تنها بابت دامنه و هاست هزینه بپردازید. بسیاری از پلاگین ها و پوسته های وردپرسی رایگان هستند.
  2. شخصی سازی بسیار بالا: در وردپرس انواع مختلف پلاگین و پوسته وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید قابلیت های وب سایت را تغییر دهید. یا حتی اگر دانش فنی در زمینه برنامه نویسی داشته باشید، می توانید قابلیت های آن ها را نیز تغییر دهید.
  3. بروزرسانی و مدیریت آسان: با ارائه نسخه های جدید از وردپرس، تم و پلاگین های وردپرسی، وب سایت خود را به سادگی می توانید به نسخه های جدید بروزرسانی کنید. علاوه بر آن مدیریت وردپرس شامل افزودن تصاویر و فایل های جدید، مدیریت کاربران، نصب پلاگین و…. به سادگی صورت می گیرد.

معایب وردپرس

  1. امنیت: یکی از مهم ترین دغدغه های کاربرانی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرسی استفاده می کنند، تعدد پلاگین ها و احتمال ایجاد حفره های امنیتی در سایت است. به این منظور لزوم استفاده و پیکربندی سروری که بتواند این نقطه ضعف بزرگ را برطرف کند امری بسیار ضروری است. ما سرویس هایی که در 0-1.ir ارائه می دهیم، به گونه ای ارائه می شوند که بتوانند به بهترین نحو ممکن شما را در برابر خطرات احتمالی حفاظت کنند.
  2. طول زمان بارگذاری صفحه: یکی از مهم ترین شاخصه های گوگل برای رتبه بندی وب سایت ها (سئو) سرعت لود صفحات وب سایت است. از آنجایی که در وب سایت های وردپرسی، گاها نیاز به نصب پلاگین های متعدد در آن ها وجود دارد، به ناچار سرعت سایت پایین می آید. در نتیجه در رتبه گوگل نیز تاثیر منفی می گذارد. لذا لزوم پیکربندی سروری که بتواند عملیات کش کردن را به بهترین نحو انجام دهد، تا بر این مشکل غلبه کرد نیز بسیار ضروری است. ما با توجه به دانش فنی متخصصین مدیریت سرور، سرویس هایمان را به گونه ای پیکربندی کرده ایم که بتواند به خوبی وب سایت های وردپرسی، PHP و ASP.NET شما را به بهترین نحو کش کند و در نتیجه بتوانید به سادگی در نتایج بالای جستجوی گوگل قرار بگیرید. علاوه بر آن وردپرس پلاگین هایی ارائه می دهد که می توانید با استفاده از آن ها عملیات کش را انجام دهید.

مقایسه سهم بازار وردپرس با بقیه سیستم های مدیریت محتوا

سیستم های مدیریت محتوای دیگری نیز علاوه بر وردپرس در دنیای تکنولوژی امروزی وجود دارد که مهم ترین آن ها جوملا، شاپیفای و دروپال هستند. در تصویر زیر که از وب سایت w3techs گرفته شده است، بیان می کند که 43.2 درصد از کاربران از هیچ کدام از این سیستم های مدیریت محتوا استفاده نمی کنند (یعنی وب سایت هایی که با زبان های php یا ASP.NET نوشته شده اند). وردپرس سهم 35.1 درصدی از کل بازار را به خود اختصاص داده است، یعنی سهم بازار از سیستم های مدیریت محتوایی برابر با 61.8 درصد دارد. جوملا نیز 2.7 درصد از کل سهم بازار را به خود اختصاص داده است که یعنی 4.7 از سهم بازار کل سیستم های مدیریت محتوا. شاپیفای و دروپال نیز با سهم بازار تقریبا برابر 1.7 در رده های بعدی هستند.

 

نتیجه گیری

بدون شک وردپرس یکی از قوی ترین سیستم های مدیریت محتوا و فیرموورک های برنامه نویسی تحت وب است. مهم ترین عامل برای رفع نقص هایی که وردپرس دارد، استفاده از هاست ها و VPS هایی است که برای وردپرس بهینه شده باشند. در این صفحه می توانید سرویس های ما را که بهینه شده برای میزبانی وردپرس نیز هستند را مشاهده کنید.

دسته بندی ها : سایر
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *